Close

Kamion EB és Fesztivál

Huszonöt év után újra Kamion Európa Bajnokság lesz a Hungaroringen, izgalmas betétfutamokkal, fergeteges koncertekkel. Szeptember első hétvégéjén a mogyoródi versenypályán rajthoz áll Kiss Norbert, aki tavaly megnyerte az Európa-bajnokságot, idén pedig címvédésre készül.

-Hazai közönség előtt versenyezni mindenképp fantasztikus érzés lesz, szeretném első helyekkel meghálálni majd a szurkolói támogatást. Jelenleg a versenyt több mint 70 ponttal vezetem, így egyre közelebb jutok ahhoz, hogy megvédjem a tavalyi Európa-bajnoki címem, ezért mindent meg fogok tenni – mondta az Európa-bajnok kamionversenyző. Majd a kiskunlacházai repülőtéren megmutatta, mire képes az 5,5 tonnás monstruma. Kipróbálta a versenykamiont Vajna Tímea is, aki nemcsak a sebesség megszállottja, de Kiss Norbert nagy rajongója is.
A két napra elővételben a szóló belépő 6900, a családi jegy pedig 9900 forintba kerül, ennyiért szabadon bejárható a paddock, a Suzuki Cup Europe futamait is meg lehet nézni és a fesztivál szenzációjaként Ákos nagykoncertjét is élvezni. Számos izgalmas program várja majd a gyermekeket, családosokat is. Kitelepül a Ringre a Tropicarium és az Állatkert, a Csodák Palotája, valamint kézműves foglalkozásokkal várja a kicsiket a Kidsoasis. Az Alma Együttes is koncertet ad.
A Hungaroringen 1987-től 1990-ig, három szezonon keresztül csatáztak a  gigászok, köztük egy magyar versenyzővel, Krasznai Jánossal. Az utolsó hungaroringes futamra 130 ezren voltak kíváncsiak huszonöt éve, de ilyen hosszú kihagyás után nyilván kevesebb nézőre lehet számítani. A szervezőnek mindazonáltal meggyőződése, hogy két-három éven belül a százezres nézőszámot is el lehet érni.
Szöveg: Bognár Mária                 Fotó: Juhász Melinda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top