Ring Magazin

Vasárnap, 2020. Március 29.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Tudomány Informatika

INFORMATIKA

Tudomány - INFORMATIKA

Cenzúra?

Cenzúra?

A kínai hírportálok a közösségi médiából sem vehetnek át ellenőrzés nélkül híreket, híreszteléseket, a jövőben kiemelt hangsúlyt kell fektetniük forrásaik ellenőrzésére - rendelte el a kínai internetfelügyelet (CAC).

A hivatal felszólította helyi szerveit, hogy felügyeleti munkájukkal segítsenek megelőzni a feltételezésekre és szóbeszédre alapozott, végeredményben "torzított" tartalmú hírek közlését. Utaltak arra, hogy számos kétes tartalmú "hír" forrásai különböző weblapok. A szervezet az online közösséget is arra bíztatta, hogy jelezzék, ha hamis hírekkel találkoznak.

A felügyelet a közelmúltban több nagy internetes hírközlő honlap működtetőjét, így az ismert sina.com-ot, a 163.com-ot és az ifeng.com-ot, valamint a Tencent szolgáltatót is megbüntette, amiért valótlan, illetve a tényeket eltorzító történeteket közöltek tudósításokként - számolt be a Hszinhua hírügynökség hétfői jelentésében. A CAC valódi, objektív és pártatlan online újságírói munkát szorgalmazott, aminek érdekében - mint fogalmazott - a szerkesztőségeknek javítaniuk kell hírgyártó tevékenységükön, továbbá a hírek tartalmi ellenőrzésének mechanizmusán.

Kínában korábban már magánszemélyeket is felelősségre vontak, amiért "pánikkeltő rémhíreket terjesztettek, vagy klikkvadász célzattal közöltek hangzatos valótlanságokat". Különböző csoportok állítólag arra szakosodtak, hogy újságírók bevonásával fizetett szolgáltatásként vállalják "hírek", sokszor negatív, az üzleti partnereket kedvezőtlen színben feltüntető jelentések közzétételét.

Forrás: MTI / Fotó: huffingtonpost.co.uk

 
Tudomány - INFORMATIKA

Szabályozzák a kereskedelmi célú drónok forgalmát az Egyesült Államokban

Szabályozzák a kereskedelmi célú drónok forgalmát az Egyesült Államokban

Az Obama-kormányzat kedden bejelentette, hogy szabályozzák a kereskedelmi célú drónok forgalmát.

A bejelentéssel az amerikai kormány ...

Tudomány - INFORMATIKA

Formálódó közösségek, társadalmak

Formálódó közösségek, társadalmak


A Microsofté lesz a LinkedIn
    
A Microsoft megvásárolja a szakmai kapcsolatok ápolására szakosodott LinkedIn üzleti közöss...

Mentés

Tudomány - INFORMATIKA

Bővíti társadalmi szerepvállalását Magyarországon a Huawei

 Bővíti társadalmi szerepvállalását Magyarországon a Huawei
 
A Huawei kiemelkedően jó évet zárt tavaly Magyarországon: forgalmát a 2014-es 36 milliárd forintról közel duplájára, 67,5...
Tudomány - INFORMATIKA

A Youtube-nak állít konkurenciát az Amazon

A Youtube-nak állít konkurenciát az Amazon

A klasszikus televíziós műsoroknak és a Youtube-nak állít konkurenciát az Amazon kedden bejelentett új szolgáltatásával: az A...

Oldal 4 / 16

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amiocimlap 202004 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 117 vendég böngészi

bav logo kicsi banner