Ring Magazin

Péntek, 2019. Szeptember 20.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Jogi iránytű

JOGI IRÁNYTŰ

Életmód - JOGI IRÁNYTŰ

Augusztus 20-án lépett hatályba a közbiztonsági törvénycsomag

Augusztus 20-án lépett hatályba a 2010. évi LXXXVI. törvény, mely a közbiztonság javítása érdekében szükséges egyes törvénymódosításokról szól. A törvény szigorítja a szabálysértésekről, a rendőrségről, a nemzetbiztonsági szolgálatokról, az igazságügyi alkalmazottak szolgálati jogviszonyáról szóló törvényeket és a Btk. egyes rendelkezéseit.

A módosítások lehetőséget adnak arra, hogy fiatalkorú elkövetőkkel szemben is ki lehessen szabni elzárást szabálysértés elkövetése esetén.
Az új szabályok szerint a szabálysértési elzárás legrövidebb tartama egy nap, míg leghosszabb tartama 60 nap, fiatalkorúak esetében pedig 30 nap.

Abban az esetben, ha az eljárás alá vont személyt ugyanabban az eljárásban több elzárással is sújtható szabálysértés miatt vonják felelősségre, úgy az elzárás leghosszabb tartama 90 nap, fiatalkorúak esetében 45 nap.
 
Oldal 83 / 83

Megjelent A Mi Otthonunk szeptemberi száma

cimlap 1909 resize 

Bővebben az Életmód rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 65 vendég böngészi

bav logo kicsi banner