Close

Világhírű lett egy autósokat megállító kóbor kutya

A grúziai kóbor kutya a közösségi oldalakon azután lett népszerű, miután elterjedt egy videó, amelyben a kutya óvodások egy csoportjának segít átkelni az utcán.

Az internetre feltöltött felvételeken látható, ahogy a kutya (becenevén Kupata) az autók elé ugrik és ugat, hogy megállítsa őket, amíg a gyerekek elkezdenek átkelni az utcán egy park felé, a Fekete-tenger partján fekvű Batumi városában.
A bátor 4 éves kutya az egyik helyi ház portáján él és „a gyermekek segítése az utcán átkeléshez lett a kedvenc feladata” – mondták el a szomszédok. Az állat hozzáállása a régió turisztikai hivatalának díját is elnyerte.
A hivatal Kupatának egy kutyaólat adományozott egy csillaggal, ami a hollywoodi Hírességek sétányára emlékeztet. „People’s choice” (Az emberek választása) – olvasható a kóbor kutya személyes csillagán a felirat grúz és angol nyelven.
„Ez a döntés a kutya védő munkájának és példaértékű viselkedésének köszönhetően született” – mondta el az EFE spanyol hírügynökségnek Meri Emiridze, az idegenforgalmi hatóságok szóvivője.
Ezen felül a kutya rajongói létrehoztak egy Facebook-oldalt, ahol Kupatának már számos követője van.

elmundo.es

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top