Close

Utcai futam a Duna parton

genderercsiaaaaaaaaa

Egy kedves meghívásnak tettünk eleget a vasárnapi napon. A korábbi rallye versenyző Hodula Mihály és sportbarátai már a tízedik jubileumi alkalommal rendezték meg az Ercsi Autó és Motor Show-t a Duna parti kisvárosban.

Mindig nagy öröm, hogy ha egészen közel karnyújtásnyira lehet hozni a nézőkhöz az autósport varázslatos világát! Az Ercsiben zajló hagyományos rendezvényre elsősorban a rallye-ból de más szakágakból is érkeznek versenyzők és versenygépek. A lelkes szervezők a jubileumi rendezvényre viszont szerettek volna több kicsit különlegesebb újítással is előrukkolni. Az egyik ilyen volt a formula autós kategória melyet eddig még nem láthattak a rendezvény látogatói. A szervezőknek csapatunkra esett a választása, hogy ezeket a különleges versenygépeket is testközelbe hozzák a lelkes közönségnek.

Így csapatunk vasárnap hajnalban felkerekedett, hogy a Hungaroringről a Duna mentén eljusson a rendezvényre. Ercsibe a GRT kamionjában három versenygép utazott. A csapat legújabb autója a Forma3-as, a tavalyi Formula Renault Kupa bajnokunk Hefler Róbert Formula Renaultja valamint az utánpótlás nevelésre és tesztelésre szolgáló 1,6-os Formula Renault.

És ha már egyszer ott voltunk, és ha már a rendezvény egy hagyományosan interaktív rendezvény ahol a kisváros Duna melletti hangulatos utcácskáin kijelölt pályán száguldhatnak a versenyzők így csapatunk sem maradhatott ki az autózásból. Fiatal bajnokunknak jutott a lehetőség, hogy először száguldhasson egy formula autóval Ercsi utcáin, ami kimondottan nagy sikert aratott a közönség körében. Kimondottan büszkék voltunk rá, hogy az idén csapatunk adhatta a rendezvény leggyorsabb versenygépét egészen addig, míg az esemény záróakkordjaként az EXTRA 300-as pilótafülkéjében Besenyei Péter műrepülő világbajnokunk meg nem érkezett a Duna fölé, hogy egy megszokhatatlanul látványos bemutatóval szórakoztassa a közönséget.

Csapatunk azért persze bőven vigasztalódott a szervezőktől és a nézőktől kapott nagyszerű vendégszeretettel és azzal, hogy legalább a földön, négy keréken megtarthattuk a leggyorsabb versenygép bemutatásának státuszát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top