Close

Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti napok

Június 29-én indul és július 7-ig tart a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok 16. évada. A programsorozat ez idő alatt 9 helyszínen, erdei környezetben zajlik a Mátra lábától Kékestetőig.

Nyitónapja Tar-Fenyvespusztán lesz. További helyszínek Gyöngyöstarján-Fajzatpuszta, Abasár-Szent-Anna tó, Salgótarján-Eresztvény, Mátraverebély-Szenkút, Pásztó-Mátrakeresztes, Szurdokpüspöki, Gyöngyöspata és Gyöngyös-Kékestető. A rendezvénysorozat fő célja, hogy az embereket egy fenntartható, környezettudatos életforma irányába fordítsa az erdő, a zene és a művészet erejével.
Az idei programsorozatban kiemelt hangsúlyt kap az egészséges életmód, az egészségtudatosság, a testi-lelki egészség egyensúlya. A programokon az erdei gondolatok, a környezettudatosság, a zene lélekemelő élménye kerül előtérbe. Erdei kirándulások kapcsolódnak össze klasszikus és népzenei koncertekkel. A programsorozat szórakoztató jellegű, mégis igényes, valódi értékeket közvetít, erősít. A cél olyan aktív szabadidő eltöltési alternatíva megteremtése a térség lakinak, turistáinak, gyermekeinek, mely kötődik mind a zenéhez, mind az erdőhöz- mondta Szabó Lajos, a rendezvény főszervezője az Erkel Ferenc Színházban tartott sajtótájékoztatón.


Az erdei koncerteken fellép mások mellett az In Medias Brass Rézfúvós Quintet, a Duna Szimfonikus Zenekar, Csík János, a Cimbaliband és a Mezzo, valamint Fassang László és Szokolay Dongó Balázs, a Misztrál Együttes, a Muzsikás és a Kaláka együttes.
Minden nap zárásaként alkalma nyílik a résztvevőknek kötetlen beszélgetésre, a vendéglátó település megismerésére. A zárónapon Kékestatőn felavatják Józsa Judit kerámiaművész Összetartás plakettjét.
A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozata 2019. évi eseményeihez kapcsolódóan a Muzsikál az Erdő Alapítvány idén is fotópályázatot, valamint irodalmi és gyermekrajzpályázatot hirdet. A rendezvénysorozat az elmúlt évben „Minősített Fesztivál” címet kapott és Beke Pál Nívódíjban részesült
Az őszi „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében szeptember 26-28-án Gyula térségében lesz. Egy napja pedig a Partiumba látogat.
Várnak minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót. Várják a családokat is, hiszen minden korosztály talál igényes testi-lelki feltöltődést nyújtó szabadidős tevékenységet. A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat valamennyi programja ingyenes! Részletes információ és programok a www.muzsikalazerdo.hu oldalon érhető el.

Bognár Mária

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top