Close

Bútorfestés csak természetesen – Azúr Bagoly Tejfestékkel

tejfestek 1

A lakberendezésben egy-egy megfelelő színű, méretű és formájú bútor felkutatása sokszor nehéz feladat. A jó hír, hogy pár óra munkával a legegyszerűbb darabokból is otthonunkhoz, elképzeléseinkhez tökéletesen illőt hozhatunk létre, ha ecsetet ragadunk. Ugyanakkor nagyon nem mindegy, milyen anyaggal dolgozunk: a megfelelő bútorfesték nem károsítja az egészséget, sokoldalúan alkalmazható és pár egyszerű ecsetvonással is szép felületet ad.

Azúr Bagoly Tejfesték… 100 százalékig természetes alapanyagokból
Az Azúr Bagoly Tejfesték több-ezeréves hagyományokra visszatekintő receptúra alapján kizárólag természetes, az egészségre ártalmatlan alkotóelemekből készül (nem tartalmaz latexet, illatanyagot, kőolajszármazékot, biocid összetevőt). Az Azúr Bagoly Tejfesték legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy rugalmasan alkalmazkodik az igényekhez: ha akarjuk, tökéletesen fed, ha akarjuk, lepattogzik, ha akarjuk, pácként láttatni engedi a fa erezetét… mintha többféle festéket csomagoltunk volna egybe!

7 érv, miért érdemes az Azúr Bagoly Tejfesték Tejfesték mellett dönteni…
…alapozás nélkül használható bármilyen felületen (nyers fa, nyers MDF, lakkozott/festett/politúrozott/laminált bútor, műanyag, üveg és fém);
…ecsetnyommentes felületet képez;
…gyönyörű, telt, természetes árnyalatait ásványi pigmentek adják: a színek ezért évtizedek múltán sem fakulnak;
… VOC-tartalma 0, így zárt térben is biztonságosan festhetünk vele;
…elképesztően gyorsan (kb. fél óra alatt) megszárad: mire körbeérünk a bútoron, már vihetjük is fel a következő réteget;
…szagtalan — de tényleg! Ha jártunk már úgy, hogy egy szagmentesnek ígért festék gőze fojtogatott bennünket mázolás közben, akkor a tejfesték kellemes meglepetést okoz: festés közben nagyon enyhe agyagillata van, ami száradás közben teljesen eltűnik;
…por alakban bármeddig eltartható.

tejfestek 2
1, 2, 3…kész! –a bútorfestés ilyen egyszerű is lehet?
Az Azúr Bagoly Tejfesték használatával egy bútor átalakítása akár egyetlen nap alatt is könnyedén megoldható! Kövessük ezeket a lépéseket:
1. Készítsük elő a felületet a festéshez, majd tisztítsuk meg alaposan a zsíros-poros szennyeződésektől (kb. 1 óra).
2. Vigyük fel a tejfestéket a felületre, 2 réteg általában elég a teljes színfedéshez (kb. 3 óra).
3. Simítsuk át a felületet egy finom csiszolópapírral, hogy tapintásra is bársonyosan sima legyen. Zárjuk le a festék felületét kenderolajjal: ecsettel vigyük fel az anyagot (az olaj nem hagy ecsetnyomokat, így nem kell különösebben ügyelni a professzionális mozdulatokra), majd kb. 15 perc múlva töröljük szárazra a felületet (kb. 0,5 óra), és KÉSZ!

tejfestek 3

FESSÜNK TEJFESTÉKKEL BÁRMIT!
Újítsunk fel egy elöregedett bútordarabot, fessük át a padlót, színezzük újra a falat, alakítsuk át a konyhaszekrényt, varázsoljuk egyedivé a gyerekjátékokat!
Az Azúr Bagoly oldalán még többet megtudhatunk a tejfesték használatáról (itt), a blogon pedig nemcsak rengeteg inspirációt találunk (itt), de részletesen elolvasható a használt darabok felújításának menete (itt).

www.azurbagoly.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top