Ring Magazin

Szombat, 2019. Október 19.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Sport A világbajnok finn jégkorong csapat reményt ad

A világbajnok finn jégkorong csapat reményt ad

E-mail Nyomtatás PDF

avilagbajnokfinnjekorong 1Meglepetésre a finn csapat nyerte meg az idei világbajnokságot. Győzelme nem érdemtelen: az egyenes kiesésben megverte a tavalyi világbajnok Svédországot, majd diadalmaskodott a toronymagas esélyes Oroszország fölött. A döntőben – ahogy a csoportmérkőzések folyamán is – leverte a sokkal esélyesebb Kanadát.

A finn hoki játékosok magasan jegyzettek, de a friss világbajnok csapat egyetlen játékosa sem játszik a dúsgazdag észak-amerikai ligában, az NHL-ben. Megtörték a papírformát, a sztereotípákat, hogy nincs esélyük a magasan jegyzett, vérprofi kanadaiak ellen. Az előzetes várakozások szerint a juharlevelesek diadalmaskodnak, mert finneknek nincsen ellenszerük az erőteljes fizikumú, agresszív kanadai játékkal szemben. Az otthon vagy a kevésbé jegyzett nemzetközi csapatokban játszó játékosokból álló együttes lelkesedésével, csapategységével, taktikájával, legyőzte a nagy nevű, pénzzel jól kitömött profikat.
„A mai világban minden a pénzről szól, de a Leicester City mindenkinek reményt ad” - nyilatkozta, Claudio Ranieri, amikor az esélytelen Leicester labdarúgó csapata nyerte meg az angol elitbajnokságot. Ugyanis ilyenkor beteljesül a sport nagyszerűségébe vetett hitünk. A sportversenyen elvileg mindegyik sportoló számára egyenlők a lehetőségek, a legkiválóbb, a legtehetségesebb és a legelszántabb nyer.
Az esélytelen kisember, ha rátermett, győzhet a nagyobb hatalom ellen. Ez a vágy már évezredek óta él bennünk, egyszerű emberekben. Ez az a képesség, amellyel vándorlegény, legyőzi a sárkányt, a legkisebb fiú elnyeri a királylány kezét. Napjainkban Harry Potter győzedelmeskedik Voldemort fölött, Zsákos Frodóék a sötét, gonosz erők fölött.
A finnek győzelme millió kisember vágyát teljesíti be egy olyan pénzügyi szempontok által vezérelt és meghatározott világban, ahol még a sport közegében is a torna legjobb játékosát a legértékesebb játékos címén (most valuable player) díjazzák.

Jády György


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk októberi száma

amio 19okt 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 118 vendég böngészi

bav logo kicsi banner