Close

Kecskés Tamás dobogón Cerviában

kecskestamasdobogon 1

Hétvégén Cerviaban rendezték a CIV MiniMoto bajnokság második fordulóját, ahol megint rendkívül komoly nemzetközi mezőny jött össze. A pályán ott volt Kecskés Tamás is, aki ismét remek teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet.

Mint ahogyan azt korábban már megírtuk, Tamás ezúttal egyedül vágott neki a hétvégének, szülei nem tudtak vele tartani. Ez egy rövid ideig rányomta a bélyeget a tehetséges kisfiú kedvére, ám hamar átlendült a holtponton. Pénteken tartották a szabadedzéseket, ez különös jelentőséggel bírt, hiszen Tomi korábbról nem rendelkezett gyakorlati tapasztalatokkal az aszfaltcsíkról.

Az első ismerkedő körök után egyre jobban ráérzett az ívekre, és folyamatosan gyorsult. A hatalmas létszám miatt a kvalifikációra és a versenyre kettéválasztották a mezőnyt, de Kecskés Tamást ez sem tudta megzavarni. A szombati időmérőn a második helyet szerezte meg a tini, és másnap sem volt megállás: a versenyen magabiztos előnyt kimotorozva másodikként végzett, de az első hely is lőtávolon belül volt.

A bajnokság nívóját és erősségét figyelembe véve ez nagy fegyvertény, hiszen majd minden MotoGP sorozatban versenyző pilóta a CIV MiniMoto bajnokságában tette meg az első lépéseket, és szerezte meg az alapokat a későbbi remek szerepléshez. Noha az eredmény bíztató fejlemény a jövőre nézve, Kecskésék nem várnak csodát, ebben a korban ugyanis a dobogós helyezéseknél sokkal fontosabb a bivalyerős olasz mezőnyben megtett minél több kilométer.

Forrás: Tóth Krisztián Márk / Háfra Zsolt / RXP-Sic58 Magyarország

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top