Ring Magazin

Kedd, 2020. Február 25.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Tudomány A világban A földi élet eredetét kutatja egy japán űrszonda

A földi élet eredetét kutatja egy japán űrszonda

E-mail Nyomtatás PDF

Sikeresen landolt egy japán űrszonda pénteken egy aszteroidán, hogy mintát gyűjtsön, ami ismereteket adhat a Naprendszer és a földi élet eredetéről.

A Japán Űrügynökség (JAXA) irányító központjának munkatársai tapsolni kezdtek az űrből kapott jel után, ami azt jelezte, hogy a Hayabusa 2 nevű űrszonda fizikai kapcsolatba került az égitesttel.
A Hayabusa 2-t úgy tervezték, hogy egy csövet nyújtson ki és egy gömb alakű lövedéket lőjön ki, hogy anyagot nyerjen ki az aszteroida felszíne alól, miközben felette lebeg.
Ha a művelet sikerrel jár, a szonda mintákat fog gyűjteni, amelyeket végül vissza fog szállítani a Földre. Három ilyen manőverre programozták.
A JAXA a leszállási kísérleteket egy baseball-pályán lévő dobódombra való leszálláshoz hasonlította, az aszteroida feletti 20 kilométereres magasságból (a szonda működési helyétől).
Masahiko Shibayama japán oktatási miniszter elmondta, hogy az űrügynökség az első földet érés után az adatokból arra a következtetésre jutott, hogy a minták összegyűjtésének lépéseit sikeresen végrehajtották.
A Ryugu nevű aszteroida, amely egy víz alatti palotáról kapta a nevét egy japán népmeséből, körülbelül 900 méter átmérőjű, 280 millió kilométerre a Földtől.

yucatan.com.mx


(2 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk februári száma

amiocimlap 202002 resize 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 47 vendég böngészi

bav logo kicsi banner