Ring Magazin

Vasárnap, 2019. December 15.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Tudomány Múltidő Egy brit nő 77 év után kapta meg vőlegénye levelét

Egy brit nő 77 év után kapta meg vőlegénye levelét

E-mail Nyomtatás PDF

A levél egy hajóról származik, amely a második világháborúban az Atlanti-óceánba süllyedt.

77 évvel megírása után, a szerelmes levél - amelyet egy brit katona írt egy hajó fedélzetén, amit elsüllyesztettek amikor a második világháború ideje alatt az Atlanti-óceánon közlekedett - megérkezett a címzetthez. A 99 éves Phyllis Ponting, most már megtudta, hogy Bill Walker könnyekre fakadt, amikor a levélből kiderült, hogy a nő elfogadta házassági ajánlatát.
Ponting ma nagymama hét unokával, kétszer házasodott, nem kételkedik ifjúkori szerelmi történetében, noha úgy tudta, hogy Walker soha nem válaszolt. Nem hitte, hogy a vőlegénye túlélte a háborút, mondta el a BBC The One Show című műsorában. "Eljött volna közvetlenül az otthonomhoz". "Összeházasodtunk volna. Annyira szeretett engem".
A levél 700 másikkal együtt került elő a Gairsoppa nevű teherszállító hajóról, egy expedíció során, amelyet a hajó által szállított 48 tonna ezüst kimentésére szerveztek, amelynek értéke körülbelül 25 millió euró.
Egy televíziós műsor készítői átadták Pontingnak a levél egy másolatát otthonában Devizes-ben, Anglia délnyugati részén. "Nem hiszem el, hogy a levél a tenger alján volt és most elolvashatom" - mondta el miután felismerte a vőlegénye írását.
"Ha tudnád, mennyire boldoggá tett ez engem, édesem" - írta Walker a menyasszonyának, hogy közölje a boldogságot, amit eljegyzése miatt érez.
Az eredeti levél a Voices of the Deep (Hangok a mélységből) című kiállítás része, amely a Londoni Postamúzeumban mutatja be a Gairsoppa nevű hajóról felhozott leveleket, amely Írország partjainál süllyedt el 1941 februárjában, miután torpedótalálat érte.

elpais.com


(2 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 77 vendég böngészi

bav logo kicsi banner