Ring Magazin

Péntek, 2019. Április 19.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programok Kultúra-szórakozás A CAFe Budapest ismét közelebb hozza a kortárs komolyzenét: Ólafur Arnalds koncert a MÜPA-ban

A CAFe Budapest ismét közelebb hozza a kortárs komolyzenét: Ólafur Arnalds koncert a MÜPA-ban

E-mail Nyomtatás PDF

Formabontó köztéri programok, izgalmas felfedeznivalók, kapszulainterjúk – elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, melynek egyik legkiemelkedőbb programja az izlandi zeneszerző, Ólafur Arnalds koncertje lesz.

A CAFe Budapest olyan pezsgő, különleges és sokszínű városfesztivál, amely együtt gondolkodik Budapest meghatározó kulturális intézményeivel, és rendhagyó, meghökkentő helyszíneken, sokszor a város színpaddá alakuló közterein mutatja be a hazai és nemzetközi kulturális szcéna leginspirálóbb alkotóit, és legfrissebb alkotásait.

A régió egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata ebben az évben is a kortárs művészet nemzetközi és hazai világsztárjaival, nemzetközi koprodukciókkal, premierekkel és rendhagyó köztéri programokkal készül. Többek között Sinfonietta Rīga, Chad Lawson, Balog József, a Recirquel Újcirkusz Társulat, Sebestyén Márta és a Jazzical Trio, Girls with Pearls és Guillaume Perret is tiszteletét teszi a tizenhét napon át tartó nagyszabású rendezvénysorozaton.

A sokszínű programkínálatból kiemelkedik az izlandi zeneszerző, Ólafur Arnalds koncertje, aki vadonatúj lemezét hozza el Budapestre

A számos hangszeren játszó Ólafur Arnalds muzsikáját hallgatva az ember óhatatlanul is vágyat érez, hogy átélje az északi tájak nyugalmát, zord és vad szépségét. A húszévesen már önálló albummal jelentkező, fáradhatatlanul alkotó és koncertező muzsikus varázslatos hangulatú kompozíciói mindenféle műfaji vagy stiláris skatulyázásnak ellenállnak.

Új darabjait 2018 őszén több mint húsz állomást érintő európai turnén mutatja be. Ő maga zongorán és szintetizátorokon játszik, partnere egy különleges effektusok megszólaltatására képes vonósnégyes és egy ütőhangszeres művész lesz. A koncert technológiai újdonsággal is szolgál, hiszen egy olyan speciális gépzongora is megszólal, melyet Ólafur és csapata több mint két éven át fejlesztett.

A különlegesnek ígérkező koncertre október 14-én a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében kerül sor.

Jegyek kaphatók: mupa.hu

 

Forrás: CAFe Budapest

Fotó: Benjamin Hardman


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk áprilisi száma

amio 2019apr 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 107 vendég böngészi

bav logo kicsi banner