Ring Magazin

Hétfô, 2019. Január 21.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programok Meghívó az idei 89. Ünnepi Könyvhétre

Meghívó az idei 89. Ünnepi Könyvhétre

E-mail Nyomtatás PDF

89unnepikonyvhet onodyeHonlapon lenni, hon lenni, annyit tesz, mint honos lesz az ember lánya valahol ebben a hontalan világban. Megmutatkozni, kilépni az elzártságból, a bezártságból, amibe a nyugdíjas életkor és a nyugdíjas lét kényszeríti az ember lányát, ha hagyja.
Mert egyre több türelem, önuralom kell ám ennek elviseléséhez, mennyire nincs szükség ma ránk, a begyűjtött tudásra, tapasztalatra, esetleg bölcsességre. Nem úgy, mint az ókori Rómában! Pedig gyűjtögette ám ez a fehér hajú generáció mindazt, amire ma is szükség lenne; például a viselkedéshez nélkülözhetetlen erkölcsi normákat. Nem is kellene még olyan mélyre ásni, mint a lezárt, de nagy értéket rejtegető bányákban.
Az emberben egyébként nemcsak rossz van; nemcsak mérhetetlen önzés, közöny és a pusztítás ösztöne, hanem ott a jóság, a részvét, az irgalom, a megértés a könyörületesség, a humánum is benne. Én, a néhány évtized alatt igenis találkoztam az emberi jósággal és szépséget is láttam, ha nem is eleget. Ezt igazolja a sok írásom, az egész bibliográfiám, a teljes munkásságom, itten az életművem a honom lapja, amivel most a nyilvánosság elé lépek.

Örömmel várom (várlak), látom (látlak), a június 7-11-ig tartó könyv ünnepére, ahol szerzőként ismét jelen leszek; a Püski Kiadó sátra előtt dedikálom két irodalmi szociográfiámat; a legutóbbi és legkedvesebb könyveimet, ( „Visszaszögezett csillagok” – alcíme; Utódok az elődökről – és az „ Ők, mind a tizenketten”.)
Az előzőt, a Kairosz adta ki, s még Lázár Ervin mottójával, akivel együtt dolgoztam a Magyar Fórumnál: „Mert nagyapa minden éjjel összeszedte a lehulló csillagokat, a létráján fölmászott az égig, és szépen visszaszögezte mindeniket.”
Az utóbbi pedig jelentős összeggel jutalmazott munkám, a Püski Kiadó szándéknyilatkozatával „futott be”, az 1956/2016 Magyar Szabadság Éve 60. évfordulójának nyertes pályázatán.
(Eddigi olvasóim rendkívül izgalmas krimiként tartják számon, kedvenc forradalmáraim, – egyébként személyes ismerőseim – portréját is megrajzoló drámai életútját.

Szívélyes üdvözlettel és várakozással:
Ónody Éva
hírlap-író
20/779-2510
www.onodyeva.hu


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amio 20181206 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 277 vendég böngészi

bav logo kicsi banner