Ring Magazin

Vasárnap, 2019. December 15.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Tudomány Múltidő Egy új vizsgálat megerősítette, hogy Hitler meghalt 1945-ben

Egy új vizsgálat megerősítette, hogy Hitler meghalt 1945-ben

E-mail Nyomtatás PDF

Adolf Hitler meghalt 1945-ben, cián fogyasztása és egy pisztolylövést követően, erősítették meg francia kutatók, akik hozzáfértek a diktátor fogazatának maradványaihoz, amelyeket Moszkvában őriznek.

"A fogak eredetiek, nincs kétség. Tanulmányunk bizonyítja, hogy Hitler meghalt 1945-ben" - mondta el az AFP hírügynökségnek Philippe Charlier professzor.
"Véget vethetünk az összes Hitlerrel kapcsolatos összeesküvés-elméletnek. Nem ment Argentínába egy tengeralattjáróban, nem rejtőzik egy antarktiszi bázison, sem a hold sötét oldalán" - jegyezte meg Charlier.
A tanulmányt, amelynek Charlier társszerzője négy másik kutatóval, pénteken tették közzé az European Journal of Internal Medicine című tudományos folyóiratban.
Hitler rossz fogazatának és műfogsorának elemzése nem találta semmilyen húsfogyasztás nyomát, mivel a náci diktátor vegetáriánus volt - közölte Charlier.
2017 márciusában és júliusában az orosz titkosszolgálatok (FSZB) és az orosz állami levéltár felhatalmazták a tudósokat, hogy vizsgálják meg a diktátor csontjait, 1946 óta először, mondta el a szakértő.
A francia csapat megtudta vizsgálni a Führernek tulajdonított koponya egy darabját, amelynek volt egy lyuk a baloldalán, amit valószínűleg a golyó becsapódása okozott.
A tudósok nem tudtak mintákat venni a maradványból.
A maradvány alakja Hitler halála előtti koponyájáról készült röntgenfelvételeknek felel meg, a kutatók becslése szerint.
A tanulmány megerősítette az általánosan elfogadott verziót, amely szerint Hitler meghalt 1945. április 30-án a bunkerében, Berlinben, társával Eva Braunnal, és emellett új információkat is ad a halál pontos okairól - közölte Charlier.
"Nem tudtuk, hogy használt-e ciánkapszulát vagy fejbe lőtte magát, hogy meghaljon. Mindkettő nagyon valószínű" - mondta.
A fogak elemzése nem találta nyomát puskapornak, ami arra utal, hogy a revolvert nem tette be a szájába és az valószínűleg a nyakra vagy a homlokra irányult.
Ezenkívül kék színű lerakódások jelezhetik a fogpótlásokon "hogy reakció volt a cián és a fogsor között" - mondta a kutató.
Philippe Charlier orvosszakértői antropológiára szakosodott kutató, korábban részt vett Oroszlánszívű Richárd mumifikálódott szívének vizsgálatában is.

t13.cl


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amiocimlap201912 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 72 vendég böngészi

bav logo kicsi banner