Close

22. DUNA KARNEVÁL – Nemzetközi Kulturális Fesztivál

dunakarneval nyito

800 hazai és 200 külföldi művész, 37 zenei és tánccsoport, 30 órányi produkció, valamint
5 ország képviselteti magát az idei eseménysorozatban

A budapesti nyár egyik kiemelkedő kulturális és turisztikai attrakciója immár két évtizede minden év júniusában a több zenei és táncos műfajt felvonultató Duna Karnevál.
A „Kiváló Fesztivál” és Europe Top 500 címmel is kitüntetett rendezvénysorozat célja kezdetektől az értékmegőrzés, a hagyományos kultúra korszerű hangsúlyozása, személyessé tétele és a közösségépítés.
A bevált, biztos programelemek – néptánc, népzene, kortárs tánc, fúvós-, szimfonikus – és világzene – állandó minőséget ígérnek a törzsközönségnek; emellett minden évben új attrakciókkal fokozzák az érdeklődést, a karneváli hangulatot.

dunakarneval 1

2017. június 3-ától 8-áig, új helyszínen, a Városmajori Szabadtéri Színpadon „Egy hazában sokszínűen…” című programsorozattal – részletes programot lsd. a www. dunakarneval.hu oldalon – bővül az előadások sora, mely a hazánkban élő nemzetiségek máig élő tánc- és zenei tradícióiból vonultat fel egyedi produkciókat.
A karneváli események koronája június 16-án a „Monarchia Bálja” gálaműsor, mely a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül bemutatásra. A romantikus klasszikus látványos tánckoncert, hazai táncegyüttesek és zenekarok közel 200 művészének egyedülálló, közös műsora a hagyomány és korszerűség szellemében a Magyar Állami Népi Együttes, a Duna Művészegyüttes és a Budafoki Dohnányi Zenekar főszereplésével.
A Duna Karnevál napjainkra Budapest fesztiválváros és Európa kulturális életében a nemzeti és nemzetközi hagyományok méltó képviselőjévé vált.
Helyszín és időpont: Budapest, 2017. június 3-18.

Bővebb információ a www.dunakarneval.hu oldalon.

dunakarneval 2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top