Close

Kezdődnek a Kultkikötő szabadtéri színház programjai

csardas2015

Pindroch Csaba Sebes T. Antal Segítség! Megnősültem! című regényéből készült egyszemélyes vígjátékának péntek esti ősbemutatójával megkezdődnek a Kultkikötő programjai Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen.

A 11. évadához érkező Kultkikötő augusztus 27-ig kétszáz programmal, zenés és prózai színházi előadásokkal, koncertekkel, táncelőadással, családi rendezvényekkel, kertmozival, kiállításokkal és borkóstolókkal várja a kulturális kikapcsolódásra vágyókat – írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagukban.

Mindhárom helyszín különleges és egyedülálló karakteréhez, hangulatához illő előadásokat tűztek műsorra. Földvár ad otthont a szélesebb rétegeket megszólító sikerprodukcióknak, a könnyed nyáresti szórakozást kínáló előadásoknak, a nagykoncerteknek, Boglár a bensőségesebb hangvételű előadásoknak, Fenyves számos gyermekelőadásnak és zenés programnak. Mindezekre az elmúlt évek tapasztalatai alapján mintegy ötvenezer embert várnak.

Kiemelték, hogy az idei műsorban egyaránt megtalálhatóak a budapesti és vidéki kőszínházi, valamint független társulatok előadásai, továbbá több nagy- és kamarakoncert is. A produkciókban olyan neves művészek lépnek színpadra, mint Tóth Vera, Szabó Kimmel Tamás, Hernádi Judit, Hámori Gabriella vagy a Quimby együttes.

Kitértek rá, a Segítség! Megnősültem! című vígjáték mellett szintén ősbemutató lesz Szilas Miklós színész-zenész-dalszerző és szövegíró Balatoni legendák – Helka és Kelén című mesés zenejátéka, továbbá a Kultkikötőhöz kapcsolódik az ExperiDance Társulat Grand Voyage Világok vándorai című előadásának országos premierje.

A programok között két saját produkció szerepel: a Boomerang baby – Marlene Dietrich ABC című zenés esten Fullajtár Andrea, a Katona József Színház tagja és egy dzsesszzenekar Novák Eszter rendezésében idézi meg a világhírű díva dalait és gondolatait, emellett látható lesz a Janikovszky Éva írásából tavaly készült, A lemez két újabb oldala című nagysikerű képzeletszínházi előadás – jegyezték meg.

A szervezők a vígjátékok, krimik kategóriájában kiemelték az Orlai Produkció két előadását, a Mindent Éváról és a Várj, míg sötét lesz! című krimit, a Játékszín Rejtő Jenő A szőke ciklon című regényének színpadi zenés akcióvígjáték-változatát, a kecskeméti Katona József Színház a Páratlan páros 2. és a Boeing, boeing című nagy sikerű vígjátékait.

A nagyszínpadi produkciók mellett a kamaraelőadások is kiemelt szerepet kapnak: Földváron Hámori Gabriella Gyarmati Fanni naplójának részleteivel lép színpadra, a kaposvári Csiky Gergely Színház Egressy Zoltán Sóska, sültkrumpli című előadásával tér vissza Boglárra, az Ő + Ő című társasjátékban pedig Szabó Győző és Nagy Enikő mellett Csernus doki is ringbe száll – írták.

A zenei programokról szólva jelezték, hogy a közönségnek különleges zenei stílusokból adnak ízelítőt. Az Egy férfi és egy nő filmdalai és sanzonjai, az 1920-1930-as évekbe kalauzolnak el Huzella Júlia és Ficza István előadásában, Malek Andrea és a Budapest Jazz Orchestra a Broadway hangulatát idézi meg, Kálloy Molnár Péter és Hrutka Róbert pedig Pest titkos zugait járja végig gitárral és dalokkal.

Az Egy fenékkel két lovat című, Pelsőczy Réka által rendezett zenés komédia a beat-korszakban játszódik, a Madách Színház Bepasiztunk című produkciója az igazi rock and roll-életérzést képviseli, Tóth Vera és Hernádi Judit egy-egy estje a dívák életébe enged bepillantást, s amíg A víg özvegy az operett, az Apácák a musical kedvelőinek jelent majd feledhetetlen estét – tették hozzá.

A Quimby idén is a földvári nagyszínpadot „rázza meg”, Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László pedig egy bensőséges esttel, megzenésített kortárs versekkel várja a nézőket.

A családosok a Kultkikötő három játszóhelye mellett Siófokon is találkozhatnak a Mesés Kikötővel, azaz a rendezvénysorozat gyerekprogramjaival. Az ott fellépők között találjuk Gubás Gabit, Rutkai Borit, Farkasházi Rékát, Écsi Gyöngyit, Pályi Jánost és mások mellett az Alma zenekart is – olvasható a tájékoztatóban.

A Kultkikötőről bővebb információk a kultkikoto.hu weboldalon találhatók.

A családosok a Kultkikötő három játszóhelye mellett Siófokon is találkozhatnak a Mesés Kikötővel, azaz a rendezvénysorozat gyerekprogramjaival. Az ott fellépők között találjuk Gubás Gabit, Rutkai Borit, Farkasházi Rékát, Écsi Gyöngyit, Pályi Jánost és mások mellett az Alma zenekart is – olvasható a tájékoztatóban.

A Kultkikötőről bővebb információk a kultkikoto.hu weboldalon találhatók.

Forrás: MTI / Fotó: Kultkikoto.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top