Close

Oktatási államtitkárság: nőtt a CEEPUS csereprogram ösztöndíjhónapjainak száma

ceepus

 

Ismét nőtt a CEEPUS csereprogram keretében megpályázható ösztöndíjhónapok száma: a felsőoktatási intézmények már 650 ösztöndíjhónap erejéig fogadhatnak külföldi hallgatókat és oktatókat – közölte az oktatási államtitkárság csütörtökön az MTI-vel.

A közép-európai felsőoktatási csereprogramot a tagországok azzal a céllal alapították, hogy a felsőoktatás területén oktatói és hallgatói mobilitást, egyetemi hálózatok létrehozását, nyelvi és szakmai kurzusok, nyári egyetemek, valamint hallgatói kirándulások szervezését ösztönözzék, támogassák.
Jelenleg 16 ország államilag elismert felsőoktatási intézményeibe lehet CEEPUS ösztöndíjjal utazni. A program alapítása óta csaknem ezer magyar hallgató és oktató utazhatott ki ezzel az ösztöndíjjal valamely részt vevő tagállamba, illetve több száz hálózati együttműködés valósult meg magyar részvétellel.
Magyarország a 2016/2017-es tanévben, illeszkedve „a nemzetköziesítési folyamatokhoz”, ismét növelte a program éves költségvetését, így a magyarországi felsőoktatási intézmények már összesen 650 ösztöndíjhónap erejéig fogadhatnak külföldi hallgatókat és oktatókat a program támogatásával – tette hozzá a minisztérium.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top