Ring Magazin

Szombat, 2019. Október 19.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Jogi iránytű Magyarország családi értékeket hangsúlyozó politikája

Magyarország családi értékeket hangsúlyozó politikája

E-mail Nyomtatás PDF
Külföldön is elismerik Magyarország családokat, családi értékeket középpontba helyező politikáját - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár telefonon az MTI-nek azzal kapcsolatban, hogy a Politikai Hálózat az Értékekért nevű nemzetközi, politikusokat tömörítő szervezet tanácsadó testülete alelnökének választottak szombaton Washingtonban.
    
Az államtitkár kifejtette: több országban követendő példának tartják, hogy ezek az értékek a magyar alaptörvényben és sarkalatos törvényekben is megjelennek. Sokszor az a tapasztalat, hogy a klasszikus értékek, mint a család, a házasság nem kapnak elég hangsúlyt a jogalkotásban - mondta.
    
Novák Katalin kiemelte: a szövetség nem valami ellen, hanem a családi, emberi kapcsolatok, a tolerancia, a szolidaritás előtérbe helyezéséről szól. Cél az, hogy a politikusok, döntéshozók és a parlamentek képviselői szövetségeseket találjanak egymásban, és érvényre tudják juttatni a közösen fontosnak tartott értékeket a nemzetközi diplomáciában és a hazai jogszabályalkotásban is - tette hozzá.
    
Az államtitkár elmondta: a szervezet célja a gyakorlatok terjesztése. Magyarországnak példaértékű lehet az, hogy a szövetség egyes országaiban rendkívül erősen hallatják a hangjukat a családokat a középpontba helyező civil szervezetek - vélekedett, megemlítve, hogy Magyarországon is indult ilyen mozgalom, kapcsolatban is vannak családokkal foglalkozó civil szervezetekkel.
    
A szervezet foglalkozik fiatal önkéntesek képzésével is, akik nemzetközi tapasztalatcserében is részt vehetnek, amit majd későbbi munkájuk során kamatoztatni tudnak - emelte ki Novák Katalin.
    
A Politikai Hálózat az Értékekért (Political Network for Values) egy tavaly decemberben alakult nemzetközi politikai szervezet, amelynek számos ország kormányzati, törvényhozási képviselője tagja. A szervezet kommunikációs platformként és tudásforrásként szolgál a jogalkotóknak, politikai képviselőknek, hogy jó gyakorlatok, tapasztalatok cseréje révén elősegítsék az élet, a házasság és a család értékeinek érvényesülését. Az idei találkozót Washingtonban szervezték meg 17 ország részvételével.
MTI

(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk októberi száma

amio 19okt 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 166 vendég böngészi

bav logo kicsi banner