Close

Az igazságszolgáltatásnak élveznie kell a közbizalmat

Az Igazságügyi Minisztérium elkötelezett aziránt, hogy az igazságszolgáltatásba vetett közbizalom megerősödjön; az ügyvédség az igazságszolgáltatási fontos részeként csak akkor tud eredményesen eljárni, ha e közbizalmat maradéktalanul élvezi, a csütörtöki jogerős ítélet a Budapesti Ügyvédi Kamara tavalyi közgyűlési határozatainak megsemmisítéséről e cél irányába tett lépésként is értelmezhetőjelentette ki az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön.
    
Vízkelety Mariann az MTI kérdésére reagált a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletére, amelyben csütörtökön helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék döntését a Budapesti Ügyvédi Kamara 2014. évi választási közgyűlési határozatainak megsemmisítéséről. Az ítélőtábla határozatában megállapította, hogy a választás során – a közgyűlési határozatok megsemmisítését eredményezősúlyos jogsértések történtek, a többi között a szavazatokat arra nem jogosultak is számolták, továbbá a választási bizottság eljárásában összeférhetetlenség miatt két tag jogsértően vett részttájékoztatott az Ügyvédi Összefogás Egyesület.
    
Az államtitkár reagálásában kifejtette: az ítélőtábla ítéletének végrehajtása a Budapesti Ügyvédi Kamara feladata, de ehhez majd az írásba foglalt ítélet megismerése szükséges. Az Igazságügyi Minisztérium, mint a törvényességi felügyeletet ellátó szerv, fokozott figyelemmel fogja kísérni a jogerős bírói ítéletnek végrehajtását.
MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top