Ring Magazin

Szombat, 2019. Október 19.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Jogi iránytű Jelentősen emelkedett a migrációval kapcsolatos eljárások száma

Jelentősen emelkedett a migrációval kapcsolatos eljárások száma

E-mail Nyomtatás PDF
Jelentősen emelkedett az illegális migrációval kapcsolatos eljárások száma a Szegedi Járási Ügyészségen az elmúlt évhez képest - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI érdeklődésére.
    
Szanka Ferenc közölte, a Szegedi Járási Ügyészégen 2014-ben embercsempészés bűntette miatt 148 eljárás indult, idén szeptember közepéig már 217 ügy volt, ezek közül augusztusban 36, míg szeptember első két hetében 16.
    
Tavaly jogellenes tartózkodás vétsége miatt három, idén 167 esetben jártak el a Szegedi Járási Ügyészség munkatársai. Az esetek zöme az elmúlt hetekben került a vádhatóságra, augusztusban hetven, míg szeptemberben már hatvan eljárást kezdeményeztek.
    
A szóvivő hangsúlyozta, a jelentős ügyteher-növekedés ellenére az ügyészség a törvények által rárótt feladatokat elvégezte. Jelentős többletterhet jelent az ügyészség számára, hogy az illegális migrációval kapcsolatos ügyek nagy részében a terheltek külföldi állampolgárok, így a tolmácsolási és fordítási költségek jelentős mértékben nőttek.
MTI

(0 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk októberi száma

amio 19okt 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 127 vendég böngészi

bav logo kicsi banner