Close

Édes Napok a Várban

A budai Várban megnyílt az ország legnagyobb csokoládé- és édességünnepe, az Édes Napok Fesztivál. A vasárnapig látogatható rendezvényen exkluzív kézműves csokoládék, világhírű márkák és a legfinomabb édességek közül válogathatnak a csokirajongók.
Az idén nem vendégország, hanem két, nemzetközi díjjal is kitüntetett magyar csokoládékészítő, Szántó Tibor és Mészáros Gábor mutatkozik be. Munkájukról, külföldi tapasztalataikról, sikereikről a gasztroszínpadon mesélnek a közönségnek. A rendezvényen ebben az évben a sütemények kapnak kiemelt szerepet, de kávék és fagylaltok is színesítik a kínálatot. A kiállítók között a hagyományos süteménykészítők ugyanúgy jelen vannak, mint a modern cukrászat képviselői.
A hét végén folyamatos programok szórakoztatják a kilátogatókat. Szombat este egy különleges program, a So Delicious Fashion Show várja az érdeklődőket a Savoyai teraszon. Az egyedi és látványos divatbemutató keretében neves magyar divattervezők kreációi és a Sofitel Hotel mesterszakácsainak ezekhez megálmodott tortái mutatkoznak be.
A száz kiállítót felvonultató Édes Napok Fesztivál ebben az évben már felkerült Európa legjelentősebb csokoládé- és édességútvonalára, és az öt legnagyobb európai fesztivál között tartják számon.  Nem hiába, ugyanis Soprontól-Nyíregyházáig a legkiválóbb csokoládé-, és édességkészítők  valamint forgalmazók vannak jelen. Természetesen a kínálatból nem hiányozhatnak az elismert nemzetközi finomságok sem, legyen ez akár egy svájci vagy belga csokoládé.
Mindemellett az Édes Napokra márcsak azért is érdemes kilátogatni, mert az olyan helyen van, ahonnan a finom édességek, italok fogyasztása közben a világ egyik legszebb fővárosának panorámájában lehet gyönyörködni.
Szöveg és kép: Bognár Mária               

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top