Close

Hárommilliárd forintos beruházás a Poppe+Potthoff Hungária Kft. ajkai gyárában

Több mint 3 milliárd forint összköltségű beruházással technológiai fejlesztésbe és kapacitásbővítésbe kezd az ajkai székhelyű Poppe+Potthoff Hungária Kft. – közölte az autóipari szerelvénycsöveket gyártó társaság az MTI-vel.

A cég a projekthez 622,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás támogatását célzó pályázatán. A tájékoztatás szerint az év végéig megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően az ajkai gyár dolgozóinak létszáma tízzel nő, jelenleg 300 főt foglakoztatnak.

A Poppe+Potthoff Hungária Kft. a járműipar számára gyárt saját fejlesztésű közös nyomócsöves alrendszereket és magas nyomású dízel befecskendező szerelvénycsöveket, ez utóbbi területen a cég rendszerbeszállítója több neves autógyártónak és azok beszállítóinak.

Az ajkai ipari parkban működő kft. 2003-óta 5 hektáros bérelt ingatlanon gyártja a prémium kategória közös nyomócsöves rendszereit és csőkomponenseit.

A Poppe+Potthoff holding 14 telephellyel rendelkezik 9 országban. A csoport árbevétele eléri a 180 millió eurót, az ajkai cég 2012-ben 34 millió euró (mintegy 10 milliárd forint) nettó árbevételt ért el.

forrás: mti.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top