Close

Buli volt Keleten – EastFest beszámoló

Kattints a képre a teljes mérethez!Színvonalas fellépők, olcsó sör és fröccs, kivilágított víztorony, bungee jumping, kellemes társaság, pontos szervezés. Ezt vártuk, meg is kaptuk maradéktalanul. Jól sikerült az idén először megrendezett EastFest, a hangulat a régi volt, a közönség és a fellépők között azonban lehetett új arcokat találni. Nem volt nagy tömeg, de egy „első” fesztiváltól ez talán nem is elvárás. Dicséretre méltó volt a helyszín kialakítása és köszönjük az időjárásnak, hogy nem szólt bele a már szinte megszokott esővel a fesztivál menetébe. Jövőre is szeretnénk menni! A beszámolóért olvass tovább.

Bár a programok nagy része 17 órakor kezdődött, szerencsére a fesztivál közelében voltak jó helyek, ahol alapozásképp le lehetett gurítani pár sört. Nagyon kíváncsian vártuk az első nulladik napot, és nem is kellett csalódnunk. Bár amikor elértük a bejáratot, kicsit megijedtünk, elég hézagos volt a színpad előtti terület. Az Iron Maidnem a másnap már hip-hop rajongókat váró színpadon lépett fel, a nagyszínpadot még ekkor építették fel. Viszont ez így a lehető legjobb döntés volt, hiszen nagyjából a koncert közepére egész szépen megtelt a küzdőtér. A toitoi-ok és a sörpult közel volt, kellemes volt este az idő, és Maidnemék nagyon jó koncertet adtak. A közönség a Nonverse-re sem fogyott el, tényleg remek volt a hangulat, ami még hozzátett, hogy a belépéssel és a szervezéssel sem volt semmiféle probléma. (Külön köszönet a barátságos kiszolgálásért, az igényes karszalagért és az EastFest special edition cigiért is.)

Kattints a képre a teljes mérethez!

Másnapra nagyobb lendületet vett az EastFest, a PUF/Republic/Kiscsillag szép közönséget hozott össze a nagyszínpadnál, bár az időpont talán még egy kicsit korai volt a Pál Utcai Fiúknak. A színpad képe rendben volt, a kivetítő sem volt rossz ötlet és a hangosításra sem lehetett nagyobb panasz. A bungee jumpingnál is sokan megfordultak, a hip-hop színpadnál pedig tényleg tömeg volt, ismét megerősítette bennünk azt a gondolatot, hogy az ott minden szempontból egy nagyon jól eltalált helyszín volt. Itt Subb Bass zárta a sort, de utána sem maradtak zene nélkül a fesztiválozók, az elektronikus színpadon Janicsák Veca és Sterbinszky, majd Hamvai P.G. vitte tovább az estét. Ide is szép számmal jöttek az emberek, a kialakított tánctér pedig sokat javított az összképen.

Kattints a képre a teljes mérethez!

Fontos megemlíteni, hogy szombat délután egy (főleg a mezőtúriaknak) nagyon tanulságos előadást hallhattunk a főiskola nagyelőadójában. Sajnos nem láttunk rajta sok fiatalt, talán segítene, ha jövőre az egyik fellépő is felszólalna kicsit a közös ügy érdekében, vagy kinn a fesztiválon, egy sátorban hallgathatnánk végig az előadást. A téma végig az ígért mederben folyt (a vidék helyzete, fiatalok elvándorlása, javítás a helyzeten), szóval jövőre gyertek többen, mert ez a program is nektek szólt!

A második napon megbizonyosodtunk arról is, hogy volt a fesztiválon Eb-közvetítés, bár a minőség nem volt éppen HD, látni így is lehetett mindent, a sörpult pedig karnyújtásnyira volt, probléma sehol. A Prosecturáról és az Alvinról sajnos lemaradtunk, a Bikinire azért több embert vártunk, D. Nagy Lajosék hozták a kötelezőt, jó ötlet volt őket is meghívni. A hip-hop színpadnál eközben ismét rengetegen voltak, ez a vonal sikerült a legerősebbre az EastFest-en. Itt nem igazán volt érdemes sörért sorban állni, már 17 órától kezdve Copy Con várta a fesztiválozókat. A Punnany Massif és a Belga is jó hangulatot csinált, de a másik színpadnál a Subscribe is megtartotta a közönséget. A nagyszínpad búcsúzása után a rocksátor kedveskedett a műfaj kedvelőinek, ám lassan itt is véget ért a zene, az elektronikus színpadnál viszont még ekkor indult be igazán a buli. Két nagy név, Julia Carpenter és Chris Lawyer zárta a estét (?), ami lényegében már világosban ért véget, de ezt szerintem senki nem bánta. Minden téren profi volt a rendezvény, vigyük hírét a fesztiválnak, hogy jövőre már egy szalmaszálat se lehessen leejteni a koncerteken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top