Ring Magazin

Hétfô, 2019. Augusztus 19.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

Korszerűsítési, felújítási munkálatok a Bazilikában

E-mail Nyomtatás PDF

A Szent István Bazilika plébánosa, Snell György kanonok év eleji köszöntő levelében tájékoztatta az érdeklődőket a Bazilikában és környékén várható fejlesztésekről.
Reményét fejezte ki, hogy már márciusban megnyitja kapuit a felújított kincstár-múzeum a templom második emeletén. Az itt kiállítandó ereklyék és műtárgyak között lesznek láthatóak azok a relikviák, amelyek Mindszenty bíboros amerikai nagykövetségen töltött idejéből valók. Be fogják mutatni az 1938-as eucharisztikus világkongresszus hatalmas méretű szentségmutatóját is.

A Bazilikát védő kőkerítés folytatásaként kovácsoltvas kerítés kiépítését tervezik. Ezáltal éjszakára zárhatóvá válik a templom körüli terasz. Sajnos a rongálók a Bazilikát sem tisztelik, ezért van szükség a kerítésre.

A kerítés felhúzását még az is indokolja, hogy egy modern felvonót kívánnak kialakítani, amely lehetővé tenné a Bazilika akadálymentes megközelítését. A meglévő mozgássérült lift gyakran meghibásodik, működése megbízhatatlan. A terv megvalósításával az idősek és a mozgáskorlátozottak az altemplom érintésével innen egy másik lifttel kényelmesen, lépcsőzés nélkül juthatnak el az épület többi szintjére.


(1 értékelés)
 

Megjelent A Mi Otthonunk júliusi száma

amio 201907 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 181 vendég böngészi

bav logo kicsi banner