Close

Mikuláscsomagok – az interneten

A Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás (FKPT) új megoldást talált ki, melynek segítségével Budapesten, az V. kerületben parkolási pótdíjat kapott gépkocsikról készített fényképeket a jármű tulajdonosa ezentúl az interneten is megtekintheti.

Az informatikai fejlesztést az FKPT üzletvitelének hatékonyabbá tétele motiválta. A fejlesztéssel a Társulás az ügyfélkapcsolat-kezelés belső folyamatait kívánta egyszerűsíteni, ezáltal némi időt megtakarítani az ügyfeleknek azon sajnálatos esetekben, amikor valaki pótdíjat kénytelen befizetni.Ezek után tehát nem szükséges csak azért befáradni az ügyfélszolgálatra, hogy a fényképeket megtekintsék, ezt már otthonról is megtehetik.  (Az ügyfelek jelentős része a fényképek megnézése után megfizeti a pótdíjat.)

 

A rendszer használata nem bonyolult: az eseményről készített fényképek megtekintéséhez az esemény azonosító, a rendszám, és egy ellenőrző kód (captcha) megadása szükséges. Ezt követően – a használati feltételek elfogadása után – lehet belépni a rendszerbe.

A rendszerben csak azon események fényképei érhetőek, amelyek:
– az egy éves elévülési időn belül történtek,
– még nem lezártak (befizetés nem érkezett, nincs elfogadott panasz),
– még nem történt meg a fizetési meghagyás kiadása (még nem indult meg a jogi behajtás).

A pótdíj fényképek internetes megtekintését lehetővé tévő rendszert az Atlasz Informatika Kft. fejlesztette az FKPT-nek 2010 őszén. A tesztüzem után februárban élesben is startolt a rendszer. Az idei év első negyedévében az FKPT tervei szerint a rendszer tovább bővülhet: a pótdíj fényképek megtekintésén túl várhatóan magát a pótdíjat is kilehet majd fizetni az interneten, ugyanúgy mint egy „webshopban”.
A fejlesztések eredményeképpen megvalósuló teljesen elektronikus ügyintézés további időmegtakarítást jelnet majd az ügyfeleknek, egyúttal még hatékonyabbá teszi majd a parkolási rendszert.
A pótdíj fényképeket  http://www.fkpt.hu/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=11&Itemid=24 oldalon lehet megtekinteni.

Forrás: Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top