Ring Magazin

Csütörtök, 2018. December 13.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Kultúra KULTÚRA Háromnapos fesztivállal búcsúzik a kulturális évadtól Pécs

Háromnapos fesztivállal búcsúzik a kulturális évadtól Pécs

E-mail Nyomtatás PDF

Háromnapos fesztivállal búcsúzik az évadtól Pécs: Európa egyik idei kulturális fővárosa december 29. és 31. között könnyűzenei koncertekkel, néptánc előadásokkal, étellel és itallal várja a közönséget. A Pécs2010 program záróeseményének helyszíne a Kossuth tér és az Irgalmasok utcája lesz, utóbbi erre az időre vendéglátósok utcájává alakul. Az utca egyik oldalán sorakoznak majd a faházak, előttük teljes hosszúságban egy "nagy asztalhoz várjuk a város lakosságát" - áll a Pécs2010 Sajtóiroda közleményében, amelyet hétfőn jutattattak el az MTI-hez.

December 29-én utcazenész produkciókat láthat és hallhat a közönség a vendéglátósok utcáján felállított kisszínpadon. Másnap a dél-dunántúli régió népzenei, világzenei és néptáncos előadói közül a Dutár, a Mecsek, a Tanac, a Vizin együttes és a Somogy Táncegyüttes lép fel. Szilveszter este Pécs könnyűzenei életének országszerte ismert előadói kerülnek a középpontba. A közönség olyan csapatoknak és fellépőknek tapsolhat, mint a Punnany Massif, a Singas Project, a Psycho Mutants, Takáts Eszter, a Zagastic és a Ska-Pécs.

 

A teljes cikk itt olvasható 


(0 értékelés)
 

Migráció-szürreál

Rab Irén a göttingeni egyetem finnugor tanszékének lektoraként Németországban élte a magyarok megszokott, rendszeres külföldi életét az egyetem, a könyvtár, az uszoda és az általa alapított helyi „magyar klub” remekül szervezett kulturális rendezvényei között. Élte dolgos hétköznapjait és a kedves egyetemi város mindennapi életét, kerékpározott, kutyát sétáltatott, szívesen társalgott a szomszédokkal...
De egy napon hirtelen valami megváltozott, a szavak és mondatok a göttingeni polgárok szájában mintha szögletessé váltak volna ( a magyarral szemben ) és bár maradt a szokvány mosoly, mégis növekedett a távolság közte és a város lakói között. Valami nem stimmelt (es stimmt aber nicht!) a kedélyes egyetemi város és a kínjukban kerítést építő magyarok helyi képviselője, vagyis önmaga (Rab Irén) között...
Egy lebilincselő könyv, Európa változásairól, tényekkel és humorral, Rab Irén: Helyzet van című kötete

A RING arca

Hogyan indult, hova jutott el, s melyek a legfontosabb értékei?

Tisztelt Olvasóink! Kedves Barátaim!

A ringmagazin.hu értékelvű közéleti, gazdasági, kulturális portál fejlesztésén gondolkozva, fontosnak tartok egy rövid visszapillantást, annak a tisztázását, hogy honnan indultunk, hova jutottunk el és melyek azok az értékek, amelyeket a jövőben is meg kell őriznünk. Szükségesnek tartom ezt abból a megfontolásból is, hogy másoknak is lehetőséget adjak a véleményeik, javaslataik elmondására.

A teljes cikk itt olvasható! 

Megjelent A Mi Otthonunk decemberi száma

amio 20181206 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 334 vendég böngészi

bav logo kicsi banner