Close

Szeretünk is, vagy csak KELL aludnunk?

osemberek ok

Mennyi alvásra van szükségünk életkoronként? Mutatjuk!Mi, magyarok az alvás minőségét tekintve a dobogós harmadik helyen állunk.  Átlagosan több mint hét órát alszunk, ám az alvás minősége egyenesen katasztrofális. Vajon mi ennek az oka?

A mintegy ötven országra kiterjedő felmérésben összesen 941 ezer felhasználó alvási szokásait figyelték meg egy mobil alkalmazás segítségével és sok tekintetben igen előkelő helyen végeztünk, mi magyarok. Az alvás minőségét tekintve csak Szlovákia és Kína előz meg minket, míg a lista végén az angolszász országok, az USA, Írország és Ausztrália áll.

Eleget alszunk?
A magyarok átlagosan 7 óra 2 percet alszanak, ami nemzetközi összehasonlításban nem rossz eredmény, hiszen Japánban az átlag csupán 5 óra 52 perc. Általában is igaz, hogy a Kelet-Ázsiai és arab államokban alszanak a legkevesebbet az emberek.

alvásigény ok

Az alvásszakértők szerint egyébként egy felnőttnek nagyjából hét óra alvásra van szüksége, így mi magyarok teljesítjük a szintet, bár tény, hogy az alvásigény személyiség- és nem függő is. Ismert tény, hogy a nők világszerte többet alszanak, mint a férfiak. Míg az erősebb nem egy éjszaka átlagosan 7 óra 6 percet alszik, addig a nők 7 óra 26 percet töltenek az ágyban.

A magyar nők az élmezőnyben
A nemzetközi felmérésben különösen a hölgyek teljesítettek jól. A nők alvási szokásaira jellemző, hogy korán ágyba kerülnek, és az alvás minősége is kiemelkedő, legalábbis a többi résztvevő országhoz képest. Cserébe viszont a magyar nőkre az is jellemző, hogy igen korán kelnek fel: e tekintetben is az első tíz ország között vagyunk – írja az fdm-matrac.hu.
Március 17. az alvás világnapja
Tíz éve indult útjára az Alvás világnapja, amelyhez ma már világszerte 72 ország csatlakozott. A cél, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy az álmosság és a kialvatlanság egyre inkább népbetegség.

picilany ok

baby ok

A péntek éjszakáink szörnyűek
Érdekes módon, miközben az átlagos alvási szokásaink igen jók a nemzetközi mezőnyben, addig a magyarok alvás-minősége pénteken a legrosszabbak közé tartozik. E tekintetben a volt szocialista tömb országai összetartanak, hiszen a legrosszabb alvási mutatókkal ezek az országok rendelkeznek, kezdve Szlovákiával és Magyarországgal.

barik ok

Forrás: eden@piacesprofit.hu 2017. március

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top