Close

A jövő bajnokai

ruzsaviktorszentk01

A Szentkirályi, mint a legismertebb magyar ásványvíz gyártója és forgalmazója, a Szentkirályi Ásványvíz KFT, majd pedig a cég és a Kékkúti Ásványvíz ZRT egyesülésével létrejött Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz KFT évek óta fontos szerepet vállal a társadalmi felelősségvállalás területén. Kiemelten támogatja a jövő nemzedék élsportolóit, bízva abban, hogy közülük kerülnek ki a jövő világ- és olimpiai bajnokai. Évről-évre más-más sportágakban meghirdetett Tehetségprogramjának idei díjazottjai a vizes sportok területén nyújtanak kiemelkedő és elismerésre méltó teljesítményt. A Szentkirályi Tehetségprogram az ásványvíz-forgalmazó cég szponzorálásával a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával jött létre.

 

 

A Szentkirályi Tehetségprogram szakmai hátterét a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen idén három olimpiai és világbajnok mentor – Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok úszó és Majdhényi Szabolcs tizenkétszeres világbajnok vitorlázó nyújtotta. 

A napokban 18. életévét épp csak betöltő Varga Ádám kajakos az elmúlt három évben 14 alkalommal végzett első helyen hazai és nemzetközi versenyeken. Álma, hogy 2018-ban kijusson az U23-as világbajnokságra, ám ehhez szeretne egy saját Maraton hajót vásárolni az egymillió forint összegű díjból, hogy ez által könnyebbé váljon felkészülése.
Németh Nándor 18 éves úszó a 2017-es FINA Világbajnokságon harmadik, szintén ebben az évben az indianapolisi ifjúsági világbajnokságon pedig két versenyszámban is az első helyen végzett csapatával. A versenyző a díjátadón is, majd e cikk szerzőjének az ünnepséget követően adott interjújában is elmondta, hogy számára a napi két edzés szent, a díjátadó idején is sietnie kellett volna a délutáni edzésére, amelyet így egy későbbi időpontban pótol majd – érzékeltetve, hogy nagyon is komolyan veszi feladatát. Szárazföldi edzéseihez díjából egy húzógép megvásárlását tervezi.
Az idei díjazottak sorában legifjabb Benyó Máté vitorlázó mindössze 14 éves. Kisgyermekkora óta szerelmese a vitorlázásnak. Nyáron a Balatonon, télen pedig délebbi országok tengerei nyújtják számára a sportolás lehetőségét, örömét, mivel – ahogy egy, a díjátadót követő interjúban elmondta, a tenger nem fagy be, ráadásul az ottani széljárások számára még nagyobb kihívást jelentenek. Díját főképp az utazás költségeire fordítaná. A 2017-es Európa Bajnokságon 153 induló közül a 10. helyen végzett.

2018. januárjában a Szentkirályi 15 millió, a díjazottak fényképével ellátott palack ásványvizet hoz forgalomba, mely akció egy közönségszavazás eszközéül szolgál majd. Ezt követően a közönségszavazáson legtöbb szavazatot kapó díjazott – mint közönségdíjas – további egymillió forintot nyer.

 ( A fénykép forrása: Bíró Bori Flow-Pr  –  2017. november 21-i díjátadó a budapesti Urban Betyár Étteremben) 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top