Close

A kaposvári Kossuth tér lett Európa legszebb főtere

Kaposvár, 2017. szeptember 16. Virágok a Kossuth téren, Kaposvár főterén 2017. szeptember 16-án. A legszebb főtérnek járó különdíjat nyerte el a város az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe). A díjat szeptember 15-én adták át. MTI Fotó: Varga György

A legszebb főtérnek járó különdíjat nyerte el és ezüstdiplomát is kapott Kaposvár az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe), az elismerést Borhi Zsombor (Fidesz-KDNP) alpolgármester vette át a szlovéniai díjkiosztón pénteken – tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

A közlemény szerint a város a különdíjat a Kossuth tér épületeinek és növényzetének összhangjával érdemelte ki.
A somogyi megyeszékhely a városok, Tihany a falvak kategóriájában képviselte Magyarországot az Entente Florale Europe-on, miután tavaly megkapták a Legvirágosabb magyar város környezetszépítő verseny fődíját.

Kaposvár 2004-ben az Európa legvirágosabb városa címet megkapta, és főtere sem először részesült elismerésben. A Virágos Magyarországért szervező bizottsága és a Magyar Turizmus Zrt. 2010-ben a somogyi megyeszékhelynek ítélte oda a legszebb magyarországi főtérnek járó díjat.
A Magyar Turisztikai Ügynökség korábbi közlése szerint az Európai Virágos Városok és Falvak Versenye három évtizedes múltra tekint vissza. Az Entente Florale Europe több mint verseny, az európai összetartozás jegyében folytatott kampány a közös európai környezeti, kulturális értékek megóvásáért, az élhetőbb környezet megteremtéséért – írták.

A program 12 ország mintegy 25 ezer települése között teremt kapcsolatot és több mint 50 millió embert mozgósít. Az európai versenyen a magyarországi indulók ezt megelőzően 9 arany-, 25 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10 települést pedig Európa-díjjal jutalmaztak.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top