Ring Magazin

Péntek, 2017. December 15.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Személyes horizont Történelem körmösfogóval

TÖRTÉNELEM KÖRMÖSFOGÓVAL

Személyes horizont - TÖRTÉNELEM KÖRMÖSFOGÓVAL

Nagy Imre az ablakban, Corvin köziek a tankokon

Nagy Imre az ablakban, Corvin köziek a tankokon

1956.október23.- A felvonulás során az én utam is arra vezetett, amerre a többségé: a Bem szobor, a parlament, majd kisebb nagyobb csoportokban a Sztálin szobor, Szabad Nép székház, a Rádió. Én a Szabad Nép székháznál kötöttem ki, annál is inkább, mert akkoriban a mi lapunkat, a Pest megyei Hírlapot is itt, a Blaha Lujza téri Szabad Nép nyomdában nyomták. És mert itt nyüzsgött a legtöbb újságíró is, új hírekhez, információkhoz is itt juthattunk a legkönnyebben. Szinte azonnal tudtuk például, hogy ledöntötték a Sztálin szobrot, amelynek törzsét, talán a fejét is, hamarosan ott rugdalták a körúton, a közelünkben.

Mint, ahogyan az a hír is szinte azonnal eljutott hozzánk, hogy már 23-án Budapest egyik legnagyobb fegyverraktára forradalomi munkásság kezébe került, ahonnan teherautókon folyamatosan szállították a fegyvereket és lőszereket az egyre szaporodó forradalmi munkás-egyetemista csoportokhoz. De ezen túlmenően még számos más helyről, például nagyüzemek gyári őrségétől is, kerültek fegyverek a forradalmárok kezébe, akik fokozatosan maguk gondoskodtak a gyárak és bizonyos középületek védelméről.

 
Személyes horizont - TÖRTÉNELEM KÖRMÖSFOGÓVAL

A mi forradalmunk

A mi forradalmunk

 A feleségemmel beszélgetek, de közben fél füllel a rádióra figyelek, amely emlékműavatásról tudósít. Egyetemi...

Személyes horizont - TÖRTÉNELEM KÖRMÖSFOGÓVAL

Az én sorsom, a mi forradalmunk

1932 –benn Nyíregyházán, az ÓKISTELEKI szőlőben születtem; édesanyám – akit mi csak Mamukának szólítottunk -- sz&uu...

Személyes horizont - TÖRTÉNELEM KÖRMÖSFOGÓVAL

Életrajzi kitekintés - 4.

Életrajzi kitekintés - 4.

A RING/ Nyílt küzdőtér c. hetilap munkájától, történetétől elválaszthatatlan az a körülmény, hogy abban kis h&ia...

Személyes horizont - TÖRTÉNELEM KÖRMÖSFOGÓVAL

Életrajzi kitekintés - 3.

Életrajzi kitekintés - 3.

A későbbiek során, mondhatom, hogy A Mi Otthonunknál is személyesebb szívügyem lett az 1988 és 93 között Ring/Nyílt szellemi kü...

Oldal 1 / 2

Kína Európában - Budapesten

01kinaicsucs.nagy resize resizeselyemut resize resizekakas resize resizekinaiak resize resizerepter resize resizeparlament resize resize
Budapest középpont lett: Közép-Kelet-Európa és Kína legmagasabb rangú politikusai, pénzügyi, gazdasági vezetői találkoztak ép itt. Vonultak a delegációk, bénult a város, sokkolódott a sajtó, özönlöttek a hírek. Aláírták, elindították, megindul, elkészült, átadták, átvették. Összeállításunkban Kína és a csúcstalálkozó szerepét igyekeztünk összefoglalni. 3 nap számos cikk - képeinkre kattintva és oldalainkon tallózhatnak a beszámolók között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 1342 vendég böngészi

bav logo kicsi banner