Ring Magazin

Hétfô, 2018. Október 15.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Életmód Táplálkozás
TÁPLÁLKOZÁS

Magyar siker a csokoládék világbajnokságán

Magyar siker a csokoládék világbajnokságán

Sós-karamellás mogyorós trüffel után, most a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra almás pités karamellás bonbonját választották a világ élvonalába.

Almás pités karamellás bonbonnal nyert érmet a magyar vállalkozás, a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra az International Chocolate Awadson. Bonbonokkal, trüffelekkel és fagylaltokkal az utóbbi három évben tizenhét nemzetközi díjjal gazdagodtak. Idén már két karamellás csokoládéjukat is díjazták.

A fahéjas almával készült krém-karamellával töltötték a díjazott bonbont. Az alma és a krém-karamella lágy, bársonyos teksztúrája kellemes harmóniát alkot az őt körül ölelő roppanós étcsokoldéval. Fahéjjal egészül ki a csokoládé aromája, mely a karamellával töltve sejmes, édeni, érzéki csemegeként jellemezhető.

„Idén kezdtem el karamellával kísérletezni. A nemzetközi trendek mellett a magyaros ízvilággot is meg szerettem volna mutatni a zsűrinek. Így álmodtam meg az almás pités, karamellás bonbonomat. Nagyon büszke vagyok, hogy két hónap alatt a második karamellával készült csokoládém is nemzetközi díjat nyert. Augusztusban a gasztronómiai Oscar díjon, a Great Taste Awardson a sós-karamellás mogyorós trüffelemet díjazták. Most, szeptemberben a csokoládék világbajnokságán, az International Chocolate Awardson az almás pités karamell bonbonom nyert bronzérmet. A jól sikerült bonbonokat nyáron fagylalt, télen sütemény és torta formájában is elkészítem” – mondta az eredményhirdetés után Erdélyi Nóra, a manufaktúra chocolatierje. A díjnyertes csokoládék és sütemények megkostólhatóak a manufaktúra Király utcai boltjában.
.
Az International Chocolate Awards egy nemzetközi, független csokoládé verseny, mely a kiváló csokoládé minőséget hivatott promotálni. A verseny szervezői a legmagasabb minőséget készítő, kisebb, kézműves csokoládé manufaktúrákat és kakaóbab termesztőket kívánják segíteni és piacukat építeni. A versenyt 2012-ben alapították. Regionális alapon szervezik a versenyeiket, melyeket kiegészít a világ döntő, melyen már csak a regionálisan díjazott termékek indulhatnak. Séfekből, cukrászokból, étel kritikusokból, szakértőkből, és gasztro bloggerekből álló zsűri szigorú szabály rendszert követve értékel minden nevezett terméket. Értékes visszajelzéseket adnak a készítők számára és a legjobbakat érmekkel díjazzák. A nyertes termékek használhatják a verseny logóját, mely egy jelzés a fogyasztók felé mindenhol a világon, hogy kiemelkedő minőségű és ízvilágú csokoládét vásárol.

 
TÁPLÁLKOZÁS

Tejkamion a Lauder iskolában

Tejkamion a Lauder iskolában

Az Agrárminisztérium elkötelezett, hogy a fiatalok körében népszerűsítse a helyes táplálkozást, így az egészs&eacut...

TÁPLÁLKOZÁS

Kincskeresés az erdőkben – indul a gombaszezon

Kincskeresés az erdőkben – indul a gombaszezon

Csapadékos, de meleg időjárás vár ránk a következő egy-két hétben magas páratartalommal, ami tökéletes körülm&ea...

TÁPLÁLKOZÁS

Tavaszi méregtelenítés: tippek léböjtkúrához

Tavaszi méregtelenítés: tippek léböjtkúrához

Szervezetünk méregtelenítésére keresve sem találhatnánk tökéletesebb időpontot a tavaszi időszaknál. A természet meg&uacut...

TÁPLÁLKOZÁS

Ésszel és mértékkel – medvehagyma kisokos

Ésszel és mértékkel – medvehagyma kisokos

Szokatlanul korán kezdődik az idei medvehagyma-szezon. A nyersen fogyasztva és ételek összetevőjeként is rendkívül népszerű gyógynö...

TÁPLÁLKOZÁS

Sztárok kutyával – Interjú Farkas Zsófival

Sztárok kutyával – Interjú Farkas Zsófival

Egy világsztár, aki megjárta a hadak útját. A siker nem jött könnyen, előfordult, hogy a hűtője üresen állt, de kutyakaja mindig volt otth...

TÁPLÁLKOZÁS

Az akadálymentes égbolt

Az akadálymentes égbolt

Magyarország nemzetközi összehasonlításban is élen jár az úgynevezett Akadálymentes égbolt program végreghajtás&aac...

TÁPLÁLKOZÁS

Egy korty hamis whisky Svájcban

Egy korty hamis whisky Svájcban

Egy fiatal, dúsgazdag fantasy regényíró, egy nagynevű svájci szálloda és egy hamisított luxus drága whisky, James Bond kedvence m&aa...

TÁPLÁLKOZÁS

Magyarország berobbant a sajtvilág elitjébe

Magyarország berobbant a sajtvilág elitjébe

Minden várakozást felülmúló érdeklődés övezte, és hatalmas sikerrel zárult hazánk legnagyobb sajtünnepe, az I. SZEGA ...

TÁPLÁLKOZÁS

Eső-riasztás

Eső-riasztás

Kiadós esőzésre figyelmeztet már a hétfői ünnepnapra is az Országos Meteorológiai Szolgálat. A fővárosra és két megy&eac...

TÁPLÁLKOZÁS

4 gombajó finomság

4 gombajó finomság

Nem csak az erdő-, városban parkjáró embernek mutatja meg gyönyörű aranybarna színeit a természet, de a konyhában tüsténkedőnek is,...

Oldal 1 / 6

Megjelent A Mi Otthonunk októberi száma

cimlap 2018okt 

Bővebben az Otthon rovatban

Média a médiában

02.ecs.mediacimlap02.fz.mediaringor ring01.kg.media01.orkeny.media04.mzmedia

A sajtót, a nyilvánosságot és a valódi sajtót egyre inkább háttérbe szorító közösségi platformokat vettük nagyító alá összeállításunkban. Mi a hír, mi a vélemény és hol szentség, azaz a hitelesség. Hihetünk-e még a médiának? Kinek, minek, hogyan, miért, mikor? Az újságnak, a tévének, a világhálónak, a közösségi oldalaknak? Erre kerestük a választ. A fotókra kattintva tallózhatnak cikkeink között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 677 vendég böngészi

bav logo kicsi banner