Ring Magazin

Péntek, 2017. December 15.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

Vitafórum az ÚSZT egészségipari programjáról

E-mail Nyomtatás PDF

Nagy érdeklődés mellett tartotta ez évi utolsó Törzsasztal Fórumát a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) hg. Esterházy Antal KEP elnök vezetésével, hazai és határon túli vendégek részvételével, Budapesten, a Thomas Hotelben.

Bevezető előadást Mikola István, a Parlament Egészségügyi Bizottságának elnöke, a KEP alelnöke tartott, hangsúlyozva: az egészségügy szerepének örvendetes felértékelését látja abban, hogy az Új Széchenyi Terv 7 programja közül első helyre került az Egészségipar fejlesztése, amelynek egészségügyi összefüggéseit számos példával illusztrálta. 


Mikola István az egészségturizmus fejlesztésében a komplettírozást, a szolgáltatások bővítését, a minőségi javulást jelölte meg fő feladatként. A KEP Fórum hozzászólói elsősorban az egészségügy gondjaival, fejlesztési lehetőségeivel foglalkoztak. Földesi József a Ring-magazin igazgatója Európát-gyógyító Magyarország kialakítását emelte ki célként a termálvizeinkre alapozva, Szabó András ny. nagykövet kifogásolta az egészségügyi támogatás arányának csökkenését a költségvetésben. Péteri László egyetemi oktató az illetékes tárcák együttműködésében lát hiányosságokat, Tóth Hortenzia civil menedzser a hazai lakosság egészséges életmódját segítené jobban, Szalók Csilla turisztikai tanszékvezető az oktatás korszerűsítését, a foglalkoztatás javítását és az egészségügyi befektetések növelését szorgalmazta.


A KEP Fórum moderátora Czeglédi József, az MTA Köztestület tagja, idegenforgalmi szakember összefoglalójában felhívta a figyelmet arra, hogy az Új Széchenyi Terv Egészségipari programja egyrészt hazánk kiemelkedő termálvíz adottságainak hatékonyabb kihasználását célozza, másrészt az ezzel kapcsolatos egészséget szolgáló különböző iparágakat kapcsolja rendszerbe. Így kialakítható Magyarország felszín alatti vizeiből és a hozzájuk kapcsolódó élményekből egy nemzetközi jelentőségű magyar egészségügyi-turisztikai ajánlat.


(0 értékelés)
 

Kína Európában - Budapesten

01kinaicsucs.nagy resize resizeselyemut resize resizekakas resize resizekinaiak resize resizerepter resize resizeparlament resize resize
Budapest középpont lett: Közép-Kelet-Európa és Kína legmagasabb rangú politikusai, pénzügyi, gazdasági vezetői találkoztak ép itt. Vonultak a delegációk, bénult a város, sokkolódott a sajtó, özönlöttek a hírek. Aláírták, elindították, megindul, elkészült, átadták, átvették. Összeállításunkban Kína és a csúcstalálkozó szerepét igyekeztünk összefoglalni. 3 nap számos cikk - képeinkre kattintva és oldalainkon tallózhatnak a beszámolók között.

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 1450 vendég böngészi

bav logo kicsi banner