Ring Magazin

Szombat, 2015. Május 30.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

Hihetetlen, meghökkentő történetek

E-mail Nyomtatás PDF
Íme néhány hihetetlen, de mégis megtörtént 2009-es eset külföldről az AFP hírügynökség gyűjteményéből:

A nepáli fővárosban, Katmanduban a helyi rendőrség szó szerint gátat szabott a reptéri dolgozók körében gyakorivá vált zsebtolvajlásnak: ugyanis elrendelték, hogy zseb nélküli nadrágokat kell viselniük.

Norvégiában 130 kilométer per órás sebességgel haladt egy férfi egy Oslo melletti autópályán, miközben a kocsiban barátnőjével szexelt: a rendőrök megállították és jókora bírságot szabtak ki rá.

Egy brazil börtönben csak sok idő elteltével jöttek rá a fegyőrök, hogy honnan van a raboknak mobiltelefonjuk: némely fegyenc rokona postagalambokra erősítette rá a maroktelefonokat és a készülékeket "berepítették" szeretteikhez.

George Orwell 1984 című kötete egyik pillanatról a másikra elérhetetlenné vált az amazon.com internetes áruházának elektronikus könyvolvasó-katalógusából: az óriáscég később közölte, hogy nem a "Nagy Testvér" okozta a hibát, hanem kiderült, hogy nem vették meg a jogokat az elektronikus könyvtárba való forgalmazáshoz.

Kanadában egy 11 hónapos kisfiú véletlenül tárcsázta a rendőrséget, miközben a család telefonjával játszadozott: a rendőrök kivonultak, nem is hiába. Kiderült: a családapa házának egyik fóliasátrában marihuánát termesztett - a férfit letartóztatták.

Brit tudósok kiderítették, hogy azok a tehenek, amelyeknek gazdájuk külön nevet ad, több tejet adnak, mint "névtelen" társaik.

Egy katolikus pap Horvátországban megunta, hogy hívei fura neveket adnak gyerekeiknek, ezért minden szülőnek fizetett 135 eurót (37 ezer forint), akik olyan megszokott névre keresztelték újszülöttjeiket, mint például Lana, Petra, Luka vagy Karlo.

"Valószínűleg nincs Isten - így ne törődj a gondokkal, hanem élvezd az életet" - így szólt egy brit ateista csoport hirdetése, amelyet kiplakátoltak Londonban. Vallási csoportok felháborodtak, de a brit reklámegyesület nem talált kivetnivalót a feliratban.

Néhány órán át az egész Egyesült Államok azon izgult, vajon egy héliummal megtöltött és két órával később lezuhant luftballonon ott van-e egy hat éves kisfiú. Kiderült: a gyerek a kaland közben mindvégig szülei házának padlásán bújt meg és élő műsorban azt is kikotyogta, hogy az egész - feltűnési viszketegségben szenvedő - szülei ötlete volt.

Egy brit professzor éveken át gyűjtötte ritka gyíkfajok ürülékét, míg egyik nap az évek alatt fáradságos munkával felhalmozott "gyík-kakit" takarítók kidobták a szeméttel együtt.

Az ír rendőrök többször gyorshajtáson kaptak egy lengyel férfit, akinek "Prawo Jazdy" volt a neve. Kiderült: a szabálysértő neve lengyelül azt jelenti, hogy "jogosítvány."

Az orosz diplomaták Hillary Clinton amerikai külügyminiszter első moszkvai látogatása alkalmából egy "újrakezdés" feliratú, piros gombbal ajándékozták meg a politikust. Később az amerikai diplomaták rájöttek, hogy az orosz felirat valójában azt jelenti, hogy "túlsúly".

Egy hongkongi gazdasági elemző élő adásban sírta el magát, amikor kiderült, hogy az egyik bank részvényei egy nap alatt 24 százalékot zuhantak. Aztán bevallotta: neki nem is voltak részvényei, hanem a "kisbefektetőket siratta."

Egy 34 éves brit férfi nyerte el a "világ legjobb állását" az ausztráliai Queenslandben, a Nagy-korallzátony közelében. Hat hónapig alig kellett csinálnia valamit a paradicsomi körülmények között, de nem sokkal év vége, azaz az álomállás befejezte előtt megcsípte őt egy köröm-méretű medúza és kis híján meghalt.

Egy hat éves kínai kislány hirtelen médiasztár lett, amikor élő adásban megkérdezte tőle egy riporter, hogy mi akar lenni, ha nagy lesz. A kislány azt mondta, hogy "korrupt hivatalnok, mert a korrupt hivataloknak sok mindenük megvan."

(5 értékelés)
 

Szóljon hozzá!

A Ringmagazin nyílt szellemi küzdőtér, ezért minden véleménynek helye van a honlapon. De vitatkozni korrekten, a másik véleményének tiszteletben tartásával lehet. Ugyanakkor tartjuk magunkat Deák Ferenc egymondatos sajtótörvényéhez: hazudni márpedig nem szabad...


Videótéka

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 382 vendég böngészi
Megjelent az A Mi Otthonunk májusi száma, keresse az újságárusoknál!
001

aktuális

PRAKTIKUS CSALÁDI KERT
Molly Wood neves tervező több funkciósra varázsolt kerttel oldotta meg a család növekvő helyigényét.

7 trend, hely, ember, hangulat
Kerttrendek, kültéri párnák, jó fogások, kalitkák és trendi szőnyegek, hogy a természet beköszönhessen otthonunkba.

Inspiráló otthonok

A BALATON BŰVÖLETÉBEN
Zamárdiban, Ágoston Kata tervezte panorámás vízparti nyaraló, nagy terasszal és a tavat visszahívó színekkel.

CSINÁLD MAGAD A LAKÁSOD!
Budapesten, polgári lakás kalandos felújítása az indusztriális és retro stílus jegyében, az újrahasznosításra fókuszálva.

SZÍNEKBE REJTETT SZAVAK
Szentendrén, Lehoczky Krisztina festőművész egyedi, egyszerre eklektikus és rusztikus hangulatú otthona.

ötleteink

MEDITERRÁN ÉLETÉRZÉS, EGYSZERŰEN
Újítsuk meg kissé megkopott kaspóinkat, hangulatos fűszerkertet varázsolva, kevés kézügyességgel!

MELENGETŐ MÁJUSI NAPOK
Kerti saláta, avokádós, citromos bazsalikomos álom sütik… Használjuk ki a napsugarakat, étkezzünk a szabad ég alatt!

zöld építés

A TERVEZő KEZJEGYE

Budán, akár egy nagy hajó, különleges ház hatalmas tolóajtókkal, letisztult, natúr színekkel, minimál berendezéssel.

felújítás a-tól z-ig

HOGYAN VÁLASSZUNK ABLAKOT?
Melyek a legjobb minőségű ablakok? Kérdések, amelyeket fel kell tennünk, mielőtt új ablakot vásárolunk.

ÁRNYÉKOLÓK – MINőSÉG ÉS HASZNÁLAT
Tudjuk meg, mire érdemes odafigyelni az árnyékolás-technikai eszközök használatakor vagy beruházása előtt!

országjáró

ÁTALMENNÉK ÉN A TISZÁN…

Látogassunk el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, ismerjük meg a százesztendős falvak ritka szép kis templomait.

 Zsuzsanna

Kívül -belül zölden

  Első napfürdő a kertben, kávézás a teraszon, erkélyen... már nagyon vártunk ezekre a kellemes, szeretett pillanatokra. Végre kihasználhatjuk otthonunk külső tereit, feltéve, ha előtte kicsinosítjuk, megújítjuk, praktikusabbá, kényelmessé tesszük. Időjárásálló, új generációs kerti bútorokhoz, beltéri kertújdonságokhoz legújabb számunk Aktuális összeállításából bőséggel meríthetnek inspirációt. Garantáltan jókedvünk lesz egy színes függőágytól, egy új napernyőtől, ha új ruhába öltöztetjük párnáinkat, beszerzünk néhány színes, szép kiegészítőt. Borítsuk virágba erkélyünket, teraszunkat, terítsünk a szabadban, ez utóbbihoz ajánljuk különleges, mégis egyszerű tavaszi recepjeinket.

  Talán eljött az idő a nyílászárók cseréjére is? Szakmai anyagaink ezúttal az ablakválasztásban segítenek, de itt az ideje a nyári forróság elleni védekezésnek is. Új ablakaink és árnyékolóink minőséget garantáló szempontjait ellenőrizzük le vásárlás előtt, kövessék tanácsainkat!

  Májusban a természet mindannyiunkat elvarázsol, a virágba boruló fák, a ragyogó kék ég, a napsütés jókedvűvé tesz bennünket. Nem véletlen, hogy legkedveltebb tavaszi ténykedésünk a kirándulás. Vegyük hát utunkat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, látogassuk végig megkapó szépségű kis templomait, mindezeket még a forró nyár előtt. Ne késlekedjünk!

 

 Várom véleményét, javaslatait!


 AKTUÁLIS MAGAZIN


Mai időjárás

 

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Hőtérkép