Ring Magazin

Kedd, 2015. Április 28.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

Hihetetlen, meghökkentő történetek

E-mail Nyomtatás PDF
Íme néhány hihetetlen, de mégis megtörtént 2009-es eset külföldről az AFP hírügynökség gyűjteményéből:

A nepáli fővárosban, Katmanduban a helyi rendőrség szó szerint gátat szabott a reptéri dolgozók körében gyakorivá vált zsebtolvajlásnak: ugyanis elrendelték, hogy zseb nélküli nadrágokat kell viselniük.

Norvégiában 130 kilométer per órás sebességgel haladt egy férfi egy Oslo melletti autópályán, miközben a kocsiban barátnőjével szexelt: a rendőrök megállították és jókora bírságot szabtak ki rá.

Egy brazil börtönben csak sok idő elteltével jöttek rá a fegyőrök, hogy honnan van a raboknak mobiltelefonjuk: némely fegyenc rokona postagalambokra erősítette rá a maroktelefonokat és a készülékeket "berepítették" szeretteikhez.

George Orwell 1984 című kötete egyik pillanatról a másikra elérhetetlenné vált az amazon.com internetes áruházának elektronikus könyvolvasó-katalógusából: az óriáscég később közölte, hogy nem a "Nagy Testvér" okozta a hibát, hanem kiderült, hogy nem vették meg a jogokat az elektronikus könyvtárba való forgalmazáshoz.

Kanadában egy 11 hónapos kisfiú véletlenül tárcsázta a rendőrséget, miközben a család telefonjával játszadozott: a rendőrök kivonultak, nem is hiába. Kiderült: a családapa házának egyik fóliasátrában marihuánát termesztett - a férfit letartóztatták.

Brit tudósok kiderítették, hogy azok a tehenek, amelyeknek gazdájuk külön nevet ad, több tejet adnak, mint "névtelen" társaik.

Egy katolikus pap Horvátországban megunta, hogy hívei fura neveket adnak gyerekeiknek, ezért minden szülőnek fizetett 135 eurót (37 ezer forint), akik olyan megszokott névre keresztelték újszülöttjeiket, mint például Lana, Petra, Luka vagy Karlo.

"Valószínűleg nincs Isten - így ne törődj a gondokkal, hanem élvezd az életet" - így szólt egy brit ateista csoport hirdetése, amelyet kiplakátoltak Londonban. Vallási csoportok felháborodtak, de a brit reklámegyesület nem talált kivetnivalót a feliratban.

Néhány órán át az egész Egyesült Államok azon izgult, vajon egy héliummal megtöltött és két órával később lezuhant luftballonon ott van-e egy hat éves kisfiú. Kiderült: a gyerek a kaland közben mindvégig szülei házának padlásán bújt meg és élő műsorban azt is kikotyogta, hogy az egész - feltűnési viszketegségben szenvedő - szülei ötlete volt.

Egy brit professzor éveken át gyűjtötte ritka gyíkfajok ürülékét, míg egyik nap az évek alatt fáradságos munkával felhalmozott "gyík-kakit" takarítók kidobták a szeméttel együtt.

Az ír rendőrök többször gyorshajtáson kaptak egy lengyel férfit, akinek "Prawo Jazdy" volt a neve. Kiderült: a szabálysértő neve lengyelül azt jelenti, hogy "jogosítvány."

Az orosz diplomaták Hillary Clinton amerikai külügyminiszter első moszkvai látogatása alkalmából egy "újrakezdés" feliratú, piros gombbal ajándékozták meg a politikust. Később az amerikai diplomaták rájöttek, hogy az orosz felirat valójában azt jelenti, hogy "túlsúly".

Egy hongkongi gazdasági elemző élő adásban sírta el magát, amikor kiderült, hogy az egyik bank részvényei egy nap alatt 24 százalékot zuhantak. Aztán bevallotta: neki nem is voltak részvényei, hanem a "kisbefektetőket siratta."

Egy 34 éves brit férfi nyerte el a "világ legjobb állását" az ausztráliai Queenslandben, a Nagy-korallzátony közelében. Hat hónapig alig kellett csinálnia valamit a paradicsomi körülmények között, de nem sokkal év vége, azaz az álomállás befejezte előtt megcsípte őt egy köröm-méretű medúza és kis híján meghalt.

Egy hat éves kínai kislány hirtelen médiasztár lett, amikor élő adásban megkérdezte tőle egy riporter, hogy mi akar lenni, ha nagy lesz. A kislány azt mondta, hogy "korrupt hivatalnok, mert a korrupt hivataloknak sok mindenük megvan."

(5 értékelés)
 

Szóljon hozzá!

A Ringmagazin nyílt szellemi küzdőtér, ezért minden véleménynek helye van a honlapon. De vitatkozni korrekten, a másik véleményének tiszteletben tartásával lehet. Ugyanakkor tartjuk magunkat Deák Ferenc egymondatos sajtótörvényéhez: hazudni márpedig nem szabad...


Videótéka

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 118 vendég böngészi
Megjelent a MI Otthonunk áprilisi száma, keresse az újságárúsoknál!
borito

AKTUÁLIS
7 TREND, HELY, EMBER, HANGULAT
Divatos falburkolatok, krétafestékek, tapéták, téglaborítások, fali tükrök és más újdonságok.

INSPIRÁLÓ OTTHONOK
LAKBERENDEZÉS ONLINE TÉRBEN
Budán, türkiz falak és tengerparti hangulat a 44  négyzetméteres mini lakásban, Hafuzi Fátime kézjegyével.

LÉGIES ELEGANCIA
Londonban, galériás lakás halvány pasztell falakkal és üvegkorlátokkal. A kevesebb mindig több elv alapján.

JÓ TERVEZÉS, ÚT A SIKERHEZ
Pesten, Csermely Réka, a tehetséges lakberendező ötletesen felújított, sikkes, elegáns családi háza.

HÉT GYERMEK A SZIVÁRVÁNYHÁZBAN
Whasingtonban, a Novogratz sztár belsőépítész házaspár színes otthona a divatos vintage stílus jegyében.

ÖTLETEINK
FELFRISSÍTETT HAGYOMÁNY
Álomszép egyedi pecsét és a vele készült teríték, a saját munka büszkeségével.

FŐZZÜK MÁSKÉPPEN!
Tavaszias főzelékek liszt és rántás nélkül, a sziluettre is gondolva, mert fő az egészség!

ZÖLD ÉPÍTÉS
A HOLNAP HÁZA
Passzívház, ahol az újrahasznosítás és környezettudatosság elsődleges szempont volt, elejétől a végéig.

FELÚJÍTÁS A-TÓL Z-IG
ÚJDONSÁGOK A TETON
Minden, amit tudnunk kell, mielőtt nekifogunk
lecserélni a tetőt.

SZIGETELJÜNK HIBAMENTESEN!
Megszívlelendő tanácsaink, hogy a hőszigetelés bonyolult világában könnyen eligazodjunk.

ORSZÁGJÁRÓ
FESTŐI HELYEK A DUNA MENTÉN
Dunakanyar, templomok, tájházak, pincesorok, múzeumok… kivételes helyeink Pest megyében.

 Zsuzsanna

Színesen szebb...

  Áprilisban a természet éledésével együtt otthonunkat is átjárja a fény, egyúttal hibáira is rávilágít… Ne késlekedjünk hát, gondoljuk át a tennivalókat, és dekoráljunk, vagy ami ennél is több, vágjunk bele egy felújításba! E számunk Inspiráló otthonaiban a lakberendezőké a szó, akik megosztják velünk tudásukat, tapasztalataikat aktuális trendekről, időtálló színekről, a lakberendezés aranyszabályairól. Hiszen náluk jobban ki ismerné a belső terek titkát, hogy mitől válik személyre szabottá, praktikussá, szerethetővé egy otthon.

  Magazinunk aktualitása ezúttal a falak díszíthetősége, merthogy legnagyobb felülettel ezek vesznek körbe bennünket. Esetleg kezdünk ráunni ürességükre? Vajon van olyan megoldás, ami kis ráfordítással is nagyot alakít? A válasz igen: az új táblafestékek, a különböző hatású tapéták, a kreatív fafalak, fatéglák napjaink legnagyobb divatjai, a lakberendezés adu-ászai lehetnek. Mi összegyűjtöttük, csokorba szedtük a legjavát.

  Ötleteink között most színes tavaszi receptekről és a népi formavilágot megidéző pecsétmintáról olvashatnak. Szólunk még a házfelújításkor elsődleges fontosságú hőszigetelésről és tetőfelújításról. És persze utazunk is, ezúttal Pest megyében. A Mi Otthonunk elsődleges célja, hogy a mindennapi életben kalauzolhassa Olvasóit, kövesse bátran tanácsainkat, lépésről lépésre!

 

 Várom véleményét, javaslatait!


 AKTUÁLIS MAGAZIN


Mai időjárás

 

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Hőtérkép