Ring Magazin

Péntek, 2015. Március 27.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

Hihetetlen, meghökkentő történetek

E-mail Nyomtatás PDF
Íme néhány hihetetlen, de mégis megtörtént 2009-es eset külföldről az AFP hírügynökség gyűjteményéből:

A nepáli fővárosban, Katmanduban a helyi rendőrség szó szerint gátat szabott a reptéri dolgozók körében gyakorivá vált zsebtolvajlásnak: ugyanis elrendelték, hogy zseb nélküli nadrágokat kell viselniük.

Norvégiában 130 kilométer per órás sebességgel haladt egy férfi egy Oslo melletti autópályán, miközben a kocsiban barátnőjével szexelt: a rendőrök megállították és jókora bírságot szabtak ki rá.

Egy brazil börtönben csak sok idő elteltével jöttek rá a fegyőrök, hogy honnan van a raboknak mobiltelefonjuk: némely fegyenc rokona postagalambokra erősítette rá a maroktelefonokat és a készülékeket "berepítették" szeretteikhez.

George Orwell 1984 című kötete egyik pillanatról a másikra elérhetetlenné vált az amazon.com internetes áruházának elektronikus könyvolvasó-katalógusából: az óriáscég később közölte, hogy nem a "Nagy Testvér" okozta a hibát, hanem kiderült, hogy nem vették meg a jogokat az elektronikus könyvtárba való forgalmazáshoz.

Kanadában egy 11 hónapos kisfiú véletlenül tárcsázta a rendőrséget, miközben a család telefonjával játszadozott: a rendőrök kivonultak, nem is hiába. Kiderült: a családapa házának egyik fóliasátrában marihuánát termesztett - a férfit letartóztatták.

Brit tudósok kiderítették, hogy azok a tehenek, amelyeknek gazdájuk külön nevet ad, több tejet adnak, mint "névtelen" társaik.

Egy katolikus pap Horvátországban megunta, hogy hívei fura neveket adnak gyerekeiknek, ezért minden szülőnek fizetett 135 eurót (37 ezer forint), akik olyan megszokott névre keresztelték újszülöttjeiket, mint például Lana, Petra, Luka vagy Karlo.

"Valószínűleg nincs Isten - így ne törődj a gondokkal, hanem élvezd az életet" - így szólt egy brit ateista csoport hirdetése, amelyet kiplakátoltak Londonban. Vallási csoportok felháborodtak, de a brit reklámegyesület nem talált kivetnivalót a feliratban.

Néhány órán át az egész Egyesült Államok azon izgult, vajon egy héliummal megtöltött és két órával később lezuhant luftballonon ott van-e egy hat éves kisfiú. Kiderült: a gyerek a kaland közben mindvégig szülei házának padlásán bújt meg és élő műsorban azt is kikotyogta, hogy az egész - feltűnési viszketegségben szenvedő - szülei ötlete volt.

Egy brit professzor éveken át gyűjtötte ritka gyíkfajok ürülékét, míg egyik nap az évek alatt fáradságos munkával felhalmozott "gyík-kakit" takarítók kidobták a szeméttel együtt.

Az ír rendőrök többször gyorshajtáson kaptak egy lengyel férfit, akinek "Prawo Jazdy" volt a neve. Kiderült: a szabálysértő neve lengyelül azt jelenti, hogy "jogosítvány."

Az orosz diplomaták Hillary Clinton amerikai külügyminiszter első moszkvai látogatása alkalmából egy "újrakezdés" feliratú, piros gombbal ajándékozták meg a politikust. Később az amerikai diplomaták rájöttek, hogy az orosz felirat valójában azt jelenti, hogy "túlsúly".

Egy hongkongi gazdasági elemző élő adásban sírta el magát, amikor kiderült, hogy az egyik bank részvényei egy nap alatt 24 százalékot zuhantak. Aztán bevallotta: neki nem is voltak részvényei, hanem a "kisbefektetőket siratta."

Egy 34 éves brit férfi nyerte el a "világ legjobb állását" az ausztráliai Queenslandben, a Nagy-korallzátony közelében. Hat hónapig alig kellett csinálnia valamit a paradicsomi körülmények között, de nem sokkal év vége, azaz az álomállás befejezte előtt megcsípte őt egy köröm-méretű medúza és kis híján meghalt.

Egy hat éves kínai kislány hirtelen médiasztár lett, amikor élő adásban megkérdezte tőle egy riporter, hogy mi akar lenni, ha nagy lesz. A kislány azt mondta, hogy "korrupt hivatalnok, mert a korrupt hivataloknak sok mindenük megvan."

(5 értékelés)
 

Szóljon hozzá!

A Ringmagazin nyílt szellemi küzdőtér, ezért minden véleménynek helye van a honlapon. De vitatkozni korrekten, a másik véleményének tiszteletben tartásával lehet. Ugyanakkor tartjuk magunkat Deák Ferenc egymondatos sajtótörvényéhez: hazudni márpedig nem szabad...


Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 102 vendég böngészi
Megjelent a MI Otthonunk márciusi száma, keresse az újságárúsoknál!
amio logo

AKTUÁLIS TÉMÁK
FÜRDŐSZOBÁK
szennyestartó, fürdőszobabútor, zuhanykabin, esőztető zuhanyfej – trendek és újdonságok.

TREND, HELY, EMBER, HANGULAT
Útmutatónk a ma fürdőszobáihoz, divatos minták, puha párnák, a hónap boltja és még sok más…

INSPIRÁLÓ OTTHONOK
PANEL, A MI OTTHONUNK
budapesten, megdöbbentően modern és fiatalos panel, amilyet eddig még nem láttunk.

ÚJRATERVEZVE HARMINCKETTŐ NÉGYZETMÉTEREN
Fővárosban, galériás kislakás fehér falakkal, ahol minden a praktikumról szól.

ÉLETÖRÖM A NAGYVÁROS FELETT
new yorkban, színes textilek játéka, letisztult formák és retro berendezés dominál e tágas loftlakásban.

A KÁRPITMŰVÉSZET NAGYASSZONYA
Hajnal gabriella műhelytitkokba avat be és régi emlékekről mesél nekünk otthonában.

ÖTLETEINK
GIRLANDOT MINDENKOR
Útmutató lépésről lépésre saját kezű girland készítéséhez. nem ördöngös feladat!

HÚSVÉTI MENÜSORUNK
Pulykasült, pácolt tojás, sáfrányos kalács és még több izgalmas fogás az ünnepi asztalra.

ZÖLD ÉPÍTÉS
SZÁRNYAKON SZÁLLÓ LÉGIES TEREK
nyíregyházán, nyílt térkapcsolatok, hatalmas ablakokon beáradó napfény a hideg évszakban is a nyarat idézi.

FELÚJÍTÁS A-TÓL Z-IG
PASSZÍVHÁZAT MIBŐL ÉS HOGYAN?
Kiokosító, hogy milyen körülményeken múlhat egy ilyen építmény megvalósításának sikere.


NAPFÉNNYEL A JÖVŐBE
Napelem a háztetőnkre. igen vagy nem?

ORSZÁGJÁRÓ
SOKSZÍNŰSÉG, FÖLDBEN GYÖKEREZŐ HAGYOMÁNY
Hajdú-bihar megye feltárja előttünk autentikus arcát.

 Zsuzsanna

És megfiatalodik az otthon

  Március erőt ad és kedvet csinál mindnyájunknak, hogy szebbé, jobbá tegyük otthonunkat, hogy álmokat szőjünk… Néha nem kell több mint egy kis piros festék, egy jópofa lámpa a konyhába, egy új, kárómintás tapéta a hálószobába, divatos textíliák a kanapéra, és mintha kicserélték volna otthonunkat. Tervek, amelyekből egyetlen hétvége alatt valóság lehet! E havi számunk a könnyen megvalósítható, pénztárcakímélő ötletek mellett bővelkedik a nagyobb horderejű átalakítási-beruházási munkák felvetésében is, mint a napelemes rendszer kiépítése, vagy legyünk őszinték: mikor is újítottuk fel utoljára fürdoszobánkat? Ráférne egy kis felfrissülés? Magazinunk segít abban, hogy mindenki megtalálja a magának való megoldást a bútorcserétől az esőztető zuhanyfejen át az új szennyestartóig.      
  Bemutatott lakásaink közös eleme a praktikusság, eredetiség, modernség és harmónia. Legyen szó kis lakásról, panelről, retró vagy modern berendezésről, legyen az Budapesten, Nyíregyházán vagy New York-ban, a jó stílus nem ismer sem földrajzi, sem társadalmi határokat! Szokásainkhoz híven utazunk is, e hónapban az ezerarcú Hajdú-Bihar tárja fel előttünk rejtett kincseit. S mivel Húsvét közeleg, ajánlunk asztalukra illatozó sáfrányos kalácsot, omlós mézes krémest, ahogy anyukánk készítette. Az élet kisebb örömeinek receptjeit mind itt találhatják!
 

 Várom véleményét, javaslatait!


 AKTUÁLIS MAGAZIN


Mai időjárás

 

Időjárás előrejelzés

Széltérkép

Hőtérkép