Ring Magazin

Kedd, 2015. Március 3.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap

Hihetetlen, meghökkentő történetek

E-mail Nyomtatás PDF
Íme néhány hihetetlen, de mégis megtörtént 2009-es eset külföldről az AFP hírügynökség gyűjteményéből:

A nepáli fővárosban, Katmanduban a helyi rendőrség szó szerint gátat szabott a reptéri dolgozók körében gyakorivá vált zsebtolvajlásnak: ugyanis elrendelték, hogy zseb nélküli nadrágokat kell viselniük.

Norvégiában 130 kilométer per órás sebességgel haladt egy férfi egy Oslo melletti autópályán, miközben a kocsiban barátnőjével szexelt: a rendőrök megállították és jókora bírságot szabtak ki rá.

Egy brazil börtönben csak sok idő elteltével jöttek rá a fegyőrök, hogy honnan van a raboknak mobiltelefonjuk: némely fegyenc rokona postagalambokra erősítette rá a maroktelefonokat és a készülékeket "berepítették" szeretteikhez.

George Orwell 1984 című kötete egyik pillanatról a másikra elérhetetlenné vált az amazon.com internetes áruházának elektronikus könyvolvasó-katalógusából: az óriáscég később közölte, hogy nem a "Nagy Testvér" okozta a hibát, hanem kiderült, hogy nem vették meg a jogokat az elektronikus könyvtárba való forgalmazáshoz.

Kanadában egy 11 hónapos kisfiú véletlenül tárcsázta a rendőrséget, miközben a család telefonjával játszadozott: a rendőrök kivonultak, nem is hiába. Kiderült: a családapa házának egyik fóliasátrában marihuánát termesztett - a férfit letartóztatták.

Brit tudósok kiderítették, hogy azok a tehenek, amelyeknek gazdájuk külön nevet ad, több tejet adnak, mint "névtelen" társaik.

Egy katolikus pap Horvátországban megunta, hogy hívei fura neveket adnak gyerekeiknek, ezért minden szülőnek fizetett 135 eurót (37 ezer forint), akik olyan megszokott névre keresztelték újszülöttjeiket, mint például Lana, Petra, Luka vagy Karlo.

"Valószínűleg nincs Isten - így ne törődj a gondokkal, hanem élvezd az életet" - így szólt egy brit ateista csoport hirdetése, amelyet kiplakátoltak Londonban. Vallási csoportok felháborodtak, de a brit reklámegyesület nem talált kivetnivalót a feliratban.

Néhány órán át az egész Egyesült Államok azon izgult, vajon egy héliummal megtöltött és két órával később lezuhant luftballonon ott van-e egy hat éves kisfiú. Kiderült: a gyerek a kaland közben mindvégig szülei házának padlásán bújt meg és élő műsorban azt is kikotyogta, hogy az egész - feltűnési viszketegségben szenvedő - szülei ötlete volt.

Egy brit professzor éveken át gyűjtötte ritka gyíkfajok ürülékét, míg egyik nap az évek alatt fáradságos munkával felhalmozott "gyík-kakit" takarítók kidobták a szeméttel együtt.

Az ír rendőrök többször gyorshajtáson kaptak egy lengyel férfit, akinek "Prawo Jazdy" volt a neve. Kiderült: a szabálysértő neve lengyelül azt jelenti, hogy "jogosítvány."

Az orosz diplomaták Hillary Clinton amerikai külügyminiszter első moszkvai látogatása alkalmából egy "újrakezdés" feliratú, piros gombbal ajándékozták meg a politikust. Később az amerikai diplomaták rájöttek, hogy az orosz felirat valójában azt jelenti, hogy "túlsúly".

Egy hongkongi gazdasági elemző élő adásban sírta el magát, amikor kiderült, hogy az egyik bank részvényei egy nap alatt 24 százalékot zuhantak. Aztán bevallotta: neki nem is voltak részvényei, hanem a "kisbefektetőket siratta."

Egy 34 éves brit férfi nyerte el a "világ legjobb állását" az ausztráliai Queenslandben, a Nagy-korallzátony közelében. Hat hónapig alig kellett csinálnia valamit a paradicsomi körülmények között, de nem sokkal év vége, azaz az álomállás befejezte előtt megcsípte őt egy köröm-méretű medúza és kis híján meghalt.

Egy hat éves kínai kislány hirtelen médiasztár lett, amikor élő adásban megkérdezte tőle egy riporter, hogy mi akar lenni, ha nagy lesz. A kislány azt mondta, hogy "korrupt hivatalnok, mert a korrupt hivataloknak sok mindenük megvan."

(5 értékelés)
 

Szóljon hozzá!

A Ringmagazin nyílt szellemi küzdőtér, ezért minden véleménynek helye van a honlapon. De vitatkozni korrekten, a másik véleményének tiszteletben tartásával lehet. Ugyanakkor tartjuk magunkat Deák Ferenc egymondatos sajtótörvényéhez: hazudni márpedig nem szabad...


Biztonsági kód
Frissítés

Ring Videótéka

 Zsuzsanna

Részletekben az egész 

 Az új évkezdés lendületével, nagy odaadással dolgozott szerkesztőségünk, hogy öt év elteltével ismét megújulhassunk. Logónk kétsoros lett, s teltebb, ívesebb betűitől nőiesebb, mégis karakteresebbé vált. A modernitás jegyében főszerepet kap a látvány, az ihlető, szép kép.
 Szeretnénk az eddiginél is országosabbá tenni lapunkat, mert a modern otthon bölcsője a kulturális kincseiből erőt merítő, haladó település. Mindannyiunk életritmusa más és más, mégis közös célunk, hogy a hely, ahol élünk, jól illeszkedjen életvitelünkhöz. Bemutatott enteriőrjeink élhetőek, nem az elérhetetlen luxust képviselik. Rengeteg praktikus, könnyen átvehető ötletet találnak bennük, legyen szó az okos térkihasználásról, egy hangulatos olvasósarokról vagy egy jól megválasztott virágcsokorról, de akár ambiciózusabb tervekről is, lásd konyháról szóló összeállításunkat. Szó lesz olyan prózai dolgokról is, mint a szellőztetés, vagy a sokunkat érintő penész.
 Természetesen, ahogy a felújítandó lakásokra igaz, úgy magazinunkból is hiányzik még itt is, ott is egy-két apróság. Tökéletességre való törekvésünk egy folyamat kezdete, meglepetésekre, tartalmi bővítésekre számíthatnak a továbbiakban is. Bízunk benne, hogy hónapról hónapra egy, az eddiginél is szerethetőbb és még korszerűbb magazint tudunk nyújtani, ezzel inspirálva és vezetve Olvasóinkat egy olyan otthon felé, amelybe öröm hazatérni.
 

 Várom véleményét, javaslatait!


 AKTUÁLIS MAGAZINMai időjárás

Időjárás előrejelzés 

Széltérkép

Hőtérkép 

Statisztika

Tagok : 1649
Tartalom : 28058
Webcímek : 7
Tartalom találatai : 22426755