Close

Luciano Longo: Alkotások 1998 – 2010, kiállítás

Megnyitó a Koller Galériában 2010. szeptember 9-én 18 órakor, 
köszöntőt mond dr. Salvatore Ettorre a Budapesti Olasz Kulturális Intézet igazgatója, a kiállítást megnyitja Balázs Sándor művészeti író.

A Magyarországon önálló tárlattal először jelentkező Luciano Longo a kortárs olasz festészet középnemzedékének jeles alkotója. 1953-ban született, jelenleg Treviso-ban él és dolgozik. Szenzibilis, a dolgok látványa mellet ideájukat, szimbolikus-allegorikus tartományukat firtató alkotó. Csendéletek, a tárgyak csendes életének festője, metafizikus figyelme, lélegzetük kísérője. Képtárgyai ugyanis egymásba sóhajtó két világ, a valóság és illuzórikusnak vélt másának határán állnak. Egymásba nyíló kapukat nyitnak fel, egymást feltételezve billennek ide vagy oda.
A Koller Galériában látható tárlat vándorkiállításként utóbb két olaszországi helyszínen is bemutatkozik: Ferrarában, a Galleria del Carboneben, valamint Potenzában, a Museo del Palazzo Loffredoban.

A Galéria címe: 1014 Budapest, Táncsics Mihály u. 15. A kiállítás szeptember 10-től szeptember 26-ig a hét minden napján 10 és 18 óra között tekinthető meg.

Forrás: www.kollergaleria.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top