Close

Ékszernap gyémántokkal- aukció Budapesten

27b wqxsk4og

Briliánsgyűrűk és különleges gyöngyök mellett retró ékszer kollekcióval is várja a BÁV az érdeklődőket és befektetőket  hagyományos karácsonyi aukcióján. December 5-én és 6-án a MOM Kultúrális Központban lehet licitálni a különleges ékszerekre a míves kidolgozású asztali ezüsttárgyakra, valamint a gyűjtők érdeklődésére számot tartó kerámiákra. 
A december 5-i az ékszernap,  a drágakövek és a gyémántok jegyében telik a BÁV-nál: az árverés szenzációja két rendkívül értékes briliánssal ékesített gyűrű lesz. A 4 és 4,8 karátos kövekkel díszített ékszerek, a magyar piacon igazi ritkaságnak számító szoliter gyűrűk, licitálni 4,5 és 6,5 millió forinttól lehet majd ezekre. De az sem fog csalódni, aki az 1-2 karátos gyűrűket választaná, vagy az évek óta töretlenül divatos, színes drágaköveket – ígéri a BÁV akukciós katalógusa. 

Az utóbbi években egyre inkább előtérbe kerülnek a retró vagy retró hatású ékszerek, amelyekből figyelemreméltó kollekciót állítottak össze a BÁV szakértői erre az alkalomra. A harmincas-negyvenes évek ékszerei a háborús évek drágakő és ezüsthiánya miatt a sárga-, fehér- és rozéarany párosítással játszottak, ez adja különlegességüket és utánozhatatlanságukat az árverés darabjai között is. 

A retró luxuskategóriájában egy lenyűgöző nyakékre licitálhatunk: a nyolcvanas években a Créations Boris Company által készített nyakéken 146 rubint és 268 briliánst  párosítottak arannyal és ónixszal, amely 2,95 millió forintos áron kerül majd kikiáltásra 
Ugyanebben a kategóriában a letisztult formavilágú és kortalan skandináv dizájn is képviselteti magát a svéd Alton cég fehérarany ékszergarnitúrájával. Az alkotás 900 ezer forintos kikiáltási árról indul, és ahogy a nyolcvanas években, úgy most is modernnek számít.

Brad Britt gyűrűje az aukción

A férfiakra is gondoltak a karácsonyi kollekció összeállítói: különleges ajándék lehet számukra a Brad Pritt által a Damianinak tervezett gyűrű, vagy a feltűnő ékszereket kedvelőknek szánt nagyméretű, 344 briliánssal díszített fehérarany kereszt. Ugyancsak ide tartoznak a használati és gyűjtői igényeket egyaránt kielégítő mandzsettagombok. A mesteri kidolgozású darabok között egy igazi ritkaság is szerepel: a több mint 100 éves kézelőgombokba speciális technikával térhatású kutyaportrékat festettek.
December 6-án, az ékszerek mellett változatos és izgalmas asztali ezüstkínálat is várja a licitálókat. A mívesen kidolgozott ezüsttálak, kiöntők, szószosedények, evőeszközök, gyertyatartók, gyümölcsöstálak és asztali csengők egytől egyig az ünnepi asztal díszei lehetnek. Mellettük olyan különlegességek is megdobbantják a gyűjtők szívét, mint a finom szépségű art deco kézitükör, az 1900 körül készült ezüst babacsörgő vagy éppen a biedermeier tűtartó. A kollekció legkiemelkedőbb darabjai az 1890-es évekből származó, aprólékosan kidolgozott, nagy méretű Viktoriánus borhűtő, az 1880-as évekből származó bécsi historizáló, illetve az egy évtizeddel későbbre datálható, XVI. Lajos stílusában készült aranyozott ezüst kandeláberpárok.

A kerámiaanyagnál a gazdag szecessziós Zsolnay kínálatból biztosan nagy érdeklődésre számíthat egy ritka Boszorkány szobor, amely csak néhány példányban készült. Ugyancsak figyelemreméltó Gorka Géza, Gorka Lívia, Gádor István modern kerámiái mellett Horváth Márton gyönyörű üvegvázája, amelyek mind értékálló ajándékok lehetnek karácsonykor is.

Az ékszerek december 5-én, a műtárgyak december 6-án kerülnek árverésre a MOM Kulturális Központban. Az aukció tárgyait ismertető katalógus interneten is lapozható verzióját megtalálja itt. 

Aki pedig inkább a foteljéből szeretné beszerezni a karácsonyi ajándékokat, az az újonnan elindított bavekszer.hu márkás és trendi kiegészítői között válogathat. 

Forrás, fotók: BÁV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top