Close

Mindenkinek legyen jobb – KKP program

kutyakover 820x360

Elkészült a Kétfarkú Kutya Párt programja, melyet részletesen is közzé tettek honlapjukon. Óriás zajvédő plafont, viccet olvasó metróvezetőket, utasra várakozó buszokat, mindig megfelelő időjárást, örök életet és világbékét ígérnek. Legyen minden jobb – hangsúlyozzák. Választási anyaguk bevallásuk alapján, 7 millió szakértő bevonásával készült és összesen 7800 oldalas lett. Ez úgy jön ki, – írják – hogy először olvassátok el a programunkat, aztán a Háború és Békét hatszor.

A Kétfarkú Kutya Párt 1214-ben alakult, véletlenül. Azután 800 évig nem csináltunk semmit – olvashatjuk. A KKP a jővőben nagy figyelmet kíván fordítani a határon belül, a határon túl és az ép a határon élő magyarok életminőségének javítására is. Egy rövid ideig tartó átmeneti állapot után pártunk a pénz teljes megszüntetését tervezi – olvashatjuk a programjukban. 2019-re bebizonyítjuk, hogy az idő nem pénz. 2021-re bevezetjük, és az egyetlen érvényes fizetőeszközzé tesszük a kbazzt. 2022-re teljesen megszüntetjük a pénzt. (Egy kbazz, értéke körülbelül két doboz tejfölnek felel majd meg) 

Hivatásos adakozókat az aluljárókba

Pénzosztásra kötelezzük a gazdagokat – olvashatjuk –  az eddigi pénzszórás helyett. Az osztásokat nyilvános helyeken kell tartani. Politikusoknak, volt politikusoknak, és több, mint két öltönnyel rendelkezőknek, aluljárókban. Ezzel a kéregetőket az utcákon hivatásos adakozók váltják fel, ami jót tesz az idegenforgalomnak és a szemnek. Javasolják valamint, hogy a kormány legalizálja végre a korrupciót. Külön TEÁOR számot kapjon a politikai korrupció – vélik. Így egyszerűbb lesz a számlák kiállítása lopás esetén.A jövőben nem kell vacakolni a közbeszerzési kiírásokkal, eltűnnek a nokiás dobozok, sőt offshore cégek alapításával sem kell vesződniük a választópolgárok bizalmából parlamentbe jutott képviselőknek. A benyújtott törvénymódosító indítvány bezár minden kiskaput.  Az új szabályozás szerint ha egy politikust lefizetnek, vagy pénzt akar ellopni az államtól, akkor csak ki kell nyitni a számlatömböt és az összeg elé az új TEÁOR számot kell feltüntetni. Az adóhivatal ellenőrizni fogja a korrupciós számlákat kiállító politikusokat, a többiek ellen pedig szigorú, mindenre kiterjedő vagyonosodási vizsgálat indul. Hosszabb távon persze az a cél, hogy a politikus választhassa a népet. 

A büntető bíróságok mellett kitüntető bíróságokat és bírságokat is bevezetne a Kétfarkú Kutya Párt. Aki valami jót csinál, és ezt a kitüntető bíróság bizonyítva látja, 1-től 5 évig terjedő boldog évekkel lenne honorálva ( az örök élet után persze – teszik hozzá) 

Viccet a metróvezetőktől

A Kétfarkú Kutya Párt programjának talán legfontosabb eleme az “általános közjó” politikánk. Természetesen mindehhez az ingyen sör és az örök élet is elég lenne, de kialáltunk még pár fontos dolgot. Rendeletileg kötelezzük a dohánygyárakat, hogy 21 szál legyen a cigarettásdobozokban. A plusz egy szál nem tartalmazhat semmiféle káros anyagot!  Elrendeljük, hogy minden öt centiméternél mélyebb pocsolyába közmunkások azonnal helyezzenek egy sárga gumikacsát. Utána majd ki is kell venniük, hogy megőrizzük a közmunka jellegét. Ezentúl a KKP kötelezné majd a metróvezetőket, hogy 10 percenként olvassanak be a hangosbeszélõbe egy-egy viccet. Ha késik a busz és emiatt az utasoknak várnunk kell rá, akkor utána az autóbusznak is várakoznia kelljen – legalább egy emberre, a kiejlölt megállókban. Így sokkal empatikusabbak lesznek a buszok és kevesebbnek fogjuk érzeni a késéseket – állítják. Az utasra várokozó buszt természetesen jelző felirattal kell megkülönböztetni a buszmegállóban

gumikacsakkp

Gumikacsát minden mély pocsolyába – KKP kampány fotó

További részletek választási programjukból: a 4-6-os villamosokon az utasoknál legyen a mikrofon. Bárki bemondhatja majd a következő megálló nevét a KKP győzelme esetén. Illetve: 2020-tól mondhat majd más megálló nevet is, ha szeretne. 2022-től pedig akár visszafelé is mondhatja ezeket. A zuglóiak életminőségén is javítani szeretne a kétfarkú kutya – óriási zajvédő plafonnal, melyet az égbolt és a házak közé szerelnének fel, a hatalmas repülőgép forgalom okozta hanghatások miatt. Budapesten egyébként is igyekeznek majd a legrosszabb jelöltjüket indítani a választásokon és természetesen folyamatosan várják aktív passzivísták jelentkezését is. 

Végezetül pedig : miután 2018-ban megnyerjük a választást, szavazati jogot adunk a kutyáknak – ígérik. 2020-tól szavazati jogot kap a többi állat is, 2022-től a növények, 2030-ra pedig megvalósul a valóban általános választójog: szavazhatnak majd a vírusok is. 

Kétfarkú Kutya Párt/ 2017 

Felhasznált fotók: KKP

( Szerkesztőségünk természetesen még a nyár folyamán megkereste a Kétfarkú Kutya Pártot, hogy tájékoztató anyagot kérjünk programjukról. Akkor azt a kérést kaptuk válaszul: „vállaljuk-e növények kiültetését? „Mi végül úgy reagáltunk: „természetesen igen, amennyiben székeket is biztosítanak a növények ki- és leültetéséhez. Ha sok növényt szeretnének kint leültetni, indokolt lehet a sok szék”.)

 

Fázold Helga  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top