Close

Marcsi

kunmarcsi001

Megkezdődött a Kun-Mediátor-ügy tárgyalása Szolnokon. D. Sándorné, a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező, egykori karcagi vezetője, üzletszerűen elkövetett csalássorozat, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, sikkasztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalásán áll a Szolnoki Törvényszék elé.

Hatvanezer oldal nyomozati anyag, 1700 oldalas vádirat, 767 becsapott ember – ez a most bíróság elé került Bróker Marcsi ügy első fejezete. A vád alapján Mária 1999-ben kezdte meg pénzügyi szolgáltatói tevékenységét Karcagon. Jogosulatlanul, ugyanis sem pénzügyi szolgáltatói engedélye, sem az ígért hozamokra reális eselye nem volt. A vád szerint a nő a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. önálló képviseleti jogosultsággal rendelkező vezetőjeként követte el a csalássorozatot. A cég hivatalosan utazási irodaként volt bejelentve, de befektetési betéteket is gyűjtött, amelyekre szokatlanul magas hozamot, 20 százalékos kamatot ígért. Végül az így okozott kárt sem a felszámolás alá kerülő társaság vagyona, sem a vádlottól lefoglalt vagyon nem fedezi: 12 milliárd forint volt.

 

A büntetőper egyetlen vádlottja Dobrai Sándorné, cégvezető, aki az ügyészség szerint a pénzügyi jogsértések sorozatát követte el. A 64 éves karcagi nő másfél évtizeden át folytatta csalássorozatát. Az ügyben a tanuk száma több mint 200, és csaknem 600 vallomást tervez felolvasni majd a bíró a szolnoki tárgyaláson.

kunmediator

Karcagon sokak által ismert volt Dobrainé, köztiszteletben állt, Marcsikaként ismerték, Bróker Marcsiként emlegették és jó kapcsolatokkal rendelkező asszonynak tartották. A Kun-Mediátor Kft. nevében 1999 nyarától egészen 2015 tavaszáig pénzügyi befektetési lehetőséget kínált, és a céget képviselve havi rendszerességgel kötött szerződéseket. Ezek alapján az ügyfelek pénzt utaltak részére, illetve adtak át neki, ő pedig a cég nevében vállalta, hogy azt havi 1-1,75 százalékos hozamot garantálva fizeti majd vissza, illete pénzintézeteknél köti majd le. D. Sándorné azonban megtévesztette ügyfeleit, mert a cégnek pénzügyi szolgáltatói tevékenység folytatására nem volt engedélye, a nőnek a gazdasági és pénzügyi viszonyokra tekintettel nem volt reális lehetősége az ígért hozam garantálására sem. A befektetés céljából átvett pénzt nem helyezte el pénzintézeteknél. Részben a saját és családtagjai életvitelének költségeit, részben a korábbi ügyfél visszafizetések kifizetéseit fedezte. 2015 áprilisában a cége ellen nyomozás indult, Bróker Marcsinak akkor nyoma veszett. Egy időre. A Karib-tengeri Belize szigetén élt és bujkált, ahonnan kiadatása után 2016 végén szállították Magyarországra.

A Szolnoki Törvényszék havonta 4-5 tárgyalási napot tervez és 2018 év végére ígéri az ítéletet.

MTI Fotó: Mészáros János

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top