Close

Emlékeztető programajánló: „Kékrapszódia” – Szerencsés Károly előadóestje

Plakát 453x640

Dr. Szerencsés Károly történész, az ELTE habilitált egyetemi docense az elsők között foglalkozott az 1947-es magyarországi kommunista választási csalásokkal.

 

Önálló előadóestjén a „kék rémület” 70. évfordulója alkalmából bepillantást nyerhetünk abba az illúziókeltésbe, amit 1947. augusztus 31-én véghezvittek az Magyar Kommunista Párt tagjai. Az előadást követően lehetőség nyílik könyvei közül szemezgetni és a helyszínen dedikáltatni.

Az egyetemi oktatás mellett rendszeresen tart előadásokat különböző hazai és határon túli közösségek meghívására: Balatonkenesétől Prágáig, Hódmezővásárhelytől Isztambulig. Aktív publikációs tevékenységet folytat: 23 kötete, 29 tanulmánya és félszáz cikke jelent meg. Munkásságát időről-időre különböző elismerésekkel emelik ki: a Magyar Írók Egyesületének nagydíja (Liza-díj), 2007; Pro Urbe Budapest díj, 2012, Pesti Srác Díj, 2015.

Az előadás a Párbeszéd Házában lesz, 2017. október 11-én, 18 órai kezdettel.

A belépés INGENYES csak REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT A: tuzson.bernadett@faludiakademia.hu címen.

Az előadást követően lehetőség nyílik Szerencsés Károly eddig megjelent kötetei közül szemezgetni, dedikáltatni.

fedolap javitott M

„Földúlt ez a könyv. Úgy látszik, az ember nem tud eléggé megöregedni a történelemhez. Mintha arcomba csapdosta volna meztelen és kíméletlen lapjait. Sok mindent tudtunk a kékcédulákról, noha magam például sohase láttam. Fantom volt, borzongató, mint a Grimm-mese, a távlat még – vagy különösen – a negatív tényeket is fölértékeli. Legendája lett egy ócska trükknek, némely kommunisták a későbbiek során még büszkék is voltak arra, hogy milyen könnyedén lehetett átverni egy népet. Íme a legenda.”/Gyurkovics Tibor/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top