Ring Magazin

Szerda, 2017. November 22.
Szöveg mérete
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Címlap Programajánló Emlékeztető programajánló: "Kékrapszódia" - Szerencsés Károly előadóestje

Emlékeztető programajánló: "Kékrapszódia" - Szerencsés Károly előadóestje

E-mail Nyomtatás PDF

Plakát 453x640

Dr. Szerencsés Károly történész, az ELTE habilitált egyetemi docense az elsők között foglalkozott az 1947-es magyarországi kommunista választási csalásokkal.

 

Önálló előadóestjén a „kék rémület” 70. évfordulója alkalmából bepillantást nyerhetünk abba az illúziókeltésbe, amit 1947. augusztus 31-én véghezvittek az Magyar Kommunista Párt tagjai. Az előadást követően lehetőség nyílik könyvei közül szemezgetni és a helyszínen dedikáltatni.

Az egyetemi oktatás mellett rendszeresen tart előadásokat különböző hazai és határon túli közösségek meghívására: Balatonkenesétől Prágáig, Hódmezővásárhelytől Isztambulig. Aktív publikációs tevékenységet folytat: 23 kötete, 29 tanulmánya és félszáz cikke jelent meg. Munkásságát időről-időre különböző elismerésekkel emelik ki: a Magyar Írók Egyesületének nagydíja (Liza-díj), 2007; Pro Urbe Budapest díj, 2012, Pesti Srác Díj, 2015.

Az előadás a Párbeszéd Házában lesz, 2017. október 11-én, 18 órai kezdettel.

A belépés INGENYES csak REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT A:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.  címen.

Az előadást követően lehetőség nyílik Szerencsés Károly eddig megjelent kötetei közül szemezgetni, dedikáltatni.

fedolap javitott M

„Földúlt ez a könyv. Úgy látszik, az ember nem tud eléggé megöregedni a történelemhez. Mintha arcomba csapdosta volna meztelen és kíméletlen lapjait. Sok mindent tudtunk a kékcédulákról, noha magam például sohase láttam. Fantom volt, borzongató, mint a Grimm-mese, a távlat még - vagy különösen - a negatív tényeket is fölértékeli. Legendája lett egy ócska trükknek, némely kommunisták a későbbiek során még büszkék is voltak arra, hogy milyen könnyedén lehetett átverni egy népet. Íme a legenda.”/Gyurkovics Tibor/


(4 értékelés)
 

Csokoládé

A csokoládé - szenvedély. Szenvedély fogyasztani. Szenvedély készíteni. Szenvedély árulni is. Pelle Csilla szenvedélyből és szenvedéllyel nyitotta meg kis üzletét 14 évvel ezelőtt Szentendrén, a belvárosban. Az Édeni Édességek Boltja, ahol mindenből árad a csokiillat és a harmónia, 2017-ben másodszor nyerte el az Év üzlete rangos díjat. Gratulálunk! A tulajdonos legújabb büszkeségei a most érkezett, világhírűvé lett MAGYAR csokoládék (képeinken)

Hányan olvasnak bennünket?

Oldalainkat 659 vendég böngészi

logo negyzetes goourmet