Close

GRT – Erős kezdés a kvalifikáción!

aa10

Ma délelőtt hivatalosan is kezdetét vette a gyorsasági autós bajnokság, azon belül pedig a formaautók versengése. Első felvonásként az időmérő edzést tartották meg, ahol a Gender Racing Team pilótái remekül helytálltak. Rónai Tamás az abszolút 2. helyről várhatja a délutáni versenyt, Stern Roland pedig a Renault kategóriában zárt előkelő pozícióban.

 

 

A körülmények az előző napokhoz hasonlósan ma délelőtt sem voltak éppen a legideálisabbak. Élénk szél, és hideg – ez jutott osztályrészül a Hungaroringen tartott rendezvényre igyekvőknek. Ennek ellenére a Gender Tóth Tamásék boxában szépszámú vendégsereg gyűlt össze, hogy aktív részese legyen az év első kvalifikációjának. A minden szezonban remek, toronymagasan esélyes Rónai Tamás idén új szerelőgárdával látott munkának. Nem is felejtette el ezt kiemelni nyilatkozatában:

 

aa12

 

Nagyon köszönöm a csapatnak, a srácoknak az áldozatos munkát! Különleges motivációt jelent az, ha olyan emberek vesznek körül, akiknek minden megmozdulásán érződik a lelkesedés. Az időmérős helyezésemnek örülök, igaz az abroncsokat viszonylag nehezen tudtam munkára fogni a hűvös idő miatt. A beállításokon még dolgoznunk kell, de érzésem szerint eddig kihoztuk a dologból, amit lehetett. A nap hosszú, ha a délutáni versenyre leesik az eső, abból még akár profitálhatunk is. Rajtunk nem fog múlni, beleadunk apait anyait, idén az abszolút győzelem a cél!”

Stern Roland a Renault kupában elért második rajtpozíciója ellenére nem volt maradéktalanul elégedett. A tegnapi tesztek alatt tapasztalt probléma ismét hátráltatta a pilótát:

 

aa11

 

Sajnos újból megtréfált a váltó, „sikerült” egy garnitúra új slick-szettet elfüstölnöm. A visszaváltások során nem érkezett meg az a fékező hatás, amit a motortól várnék, így nem tudtam igazi gyorskört összerakni. Kicsit bosszantó ez, hiszen majd két másodperccel erősebb kvalifikációt futhattam volna. Nehéz ezt ilyenkor fejben összerakni, a gondjaink miatt ritmustalan volt az etap, de elvileg már megtaláltuk a probléma okát. A versenyre rendbe rakjuk az autót, a célom pedig, hogy egy jó és küzdelmes futamon harcban legyek a Renault kategória első helyéért!”

Az elszántsággal és a tehetséggel tehát nincs probléma, kíváncsian várjuk, mit hoz a délután. 16:40-kor tehát felbőgnek a motorok, és végre élesben láthatják a csapatért szurkolók a Gender Racing Teamet! Még nincs késő elindulni a Hungaroringre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top