Close

Tippek a tavaszi méregtelenítéshez

tippekmeregtelenitessel 1

A legtöbben tavasszal szánják rá magukat a fogyókúrára és a méregtelenítésre, hogy magabiztosabban vághassanak neki a közelgő strandszezonnak. „A méregtelenítésben kiváló társaink lehetnek a nutridrink mixerek, melyek használatával a szükséges vitaminok és enzimek nem vesznek el” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor termékmenedzsere. A Sencor összegyűjtött néhány turmix- és smoothie ötletet a sikeres méregtelenítéshez.

A tavasszal kúraszerűen végrehajtott diéta idején célszerű minél nagyobb mennyiségben gondoskodni a zöldség- és gyümölcs bevitelről, hiszen ezek tekinthetők a lehető legjobb vitamin- és rostforrásoknak. Az ízletes, frissítő italok és turmixok otthoni elkészítésével pedig biztosak lehetünk abban, hogy azok nem tartalmaznak tartósítószereket. Külön pozitívum, hogy így nincs szükség a környezetet szennyező italos dobozok, palackok használatára sem.

tippekmeregtelenitessel 1zabpehely

Zabpelyhes banánturmix
„A zabpelyhes banánturmixot a legjobb zsírégető italok között tartják számon. Nem véletlenül, hiszen a kalciumban és nátriumban gazdag banán gyorsan szívódik fel, a zabpehely pedig lassan emészthető szénhidrátként sokáig képes biztosítani a megfelelő energiaszintet” – jegyezte meg a Sencor termékmenedzsere. Elkészítéséhez tegyünk a nutridrink mixer műanyag poharába egy meghámozott banánt, illetve 2 evőkanál zabpelyhet, valamint igény szerint egy kiskanálnyi mézet, továbbá kb 2-3 dl tejet. Az összetevőket turmixoljuk össze és már azonnal fogyasztható is az ital, melyet akár egy kevés fahéjporral is ízesíthetünk.

Cékla-sárgarépa-alma turmix
A céklát többféleképpen be lehet csempészni az étrendünkbe, azonban az egyik legjobb mód, ha más zöldségekkel és gyümölcsökkel együtt fogyasztjuk. A céklára szükség van a tavaszi méregtelenítés során, hiszen erősíti az emésztőszerveket, jó antioxidáns, továbbá hozzájárul a vörösvérsejtek képződéséhez, nem utolsósorban pedig kiválóan lúgosít. Sárgarépával és almával társítva még ízletesebb lehet. A sokszor „miracle juice”-nak is hívott ital elkészítéséhez a megmosott hozzávalókat vágjuk kisebb darabokra. A turmixolását kezdjük az almával és a céklával, majd adjuk hozzá a sárgarépát is. Az antioxidánsokban és vitaminokban gazdag ital hatékonyan segítheti a szervezet méregtelenítését és erősíti az immunrendszert.

Joghurtos körte smoothie
A körtének nagyon magas az ásványi anyag tartalma éppen ezért minden időszakban ajánlott a fogyasztása, hiszen ezen elemek nélkül nem tudnának hasznosulni a vitaminok szervezetünkben. A joghurtos körte italhoz szükségünk lesz két körtére, egy deciliter zsírszegény tejre és egy pohár élőflórás joghurtra. Első lépésként mossuk meg és hámozzuk meg a körtéket, majd szeleteljük fel a nutridrink mixer műanyag edényébe. Adjuk hozzá a tejet és a joghurtot, majd turmixoljuk össze. Végeredményben szórjuk meg a smoothie tetejét egy kis fahéjjal és már fogyaszthatjuk is.

A tavaszi méregtelenítéshez a Sencor vadonatúj nutridrink mixerét, az SNB 6601RD-t ajánlja, mellyel előre beállított mixelő programok segítségével, nagy, 1000-1200 Wattos teljesítménnyel készíthetők el a különféle turmixok és smoothie-k. A géppel a fagyasztott gyümölcsök, a jégkockák és a magok is teljesen homogénné darálhatóak. „A Sencor új nutridrink mixere emellett kiválóan alkalmas bébiételek készítésére is, hiszen a készülékhez tartozó (0,8 és 1,0 liter) poharak BPA-mentesek és akár mosogatógépben is könnyedén elmoshatók” – tette hozzá Lucza András.

tippekmeregtelenitessel 2

A SENCOR-ról
A SENCOR a világ egyik leggyorsabban növekvő fogyasztói és kereskedelmi márkája, termékei világszerte több mint 50 országban érhetőek el. A céget 1969-ben Japánban alapították. A márka célkitűzése az igényes vásárlók kiszolgálása kiváló minőségű, stílusos termékekkel. A SENCOR – megelőzve a trendeket és alakítva azokat – bevezette a színes készülékeket több termékkategóriában is. A márka folyamatosan bővíti portfólióját, mely már jelenleg is több ezer termékből áll. Kínálatában egyaránt megtalálhatóak konyhai gépek, szórakoztató elektronikai, háztartási cikkek, egészségügyi és szépségápolási termékek, valamint autós szórakoztató és irodatechnikai eszközök.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top