Close

Japánban feltalálták a kenyérre kenhető kávés vajat

Fotó: independent.co.uk

A kettő-az-egyben termék hatékonyabbá teheti a reggeleket.

A kávé és a vaj párosítása nem teljesen új. Néhány évvel ezelőtt a „golyóálló kávé” (lényegében kávé, némi vaj és egy csepp olaj keveréke) vált divatossá, látszólagos képessége miatt, mely szerint az egész ízt megtartja.
De néhány embernek többre van szüksége, mint a folyékony reggeli. Nekik a kávé önmagában – hogy azzal indítsák a napot – egyszerűen nem lesz elég.
A reggeli és a kávé imádóinak most lehet okuk örvendezni, hála egy új élelmiszernek, a kávés vajnak.
Az ügyes keverék hamarosan megjelenik a szupermarketek polcain Japánban és azok körében népszerű lehet a fogyasztása, akik kedvelik az ínyencségeket, és szeretik koffeinnel és szénhidrátokkal megtörni a koplalást.
A képből ítélve a kávés vaj többnek néz, ki mint egy felvert kenyérre kenhető dolog, és látszólag sok mindenhez lehet használni, pirítósokat, kenyereket, kifliket, palacsintákat, gofrikat, süteményeket és egyebeket lehet vele ízesíteni.
A koffeines reggeli krémet március elsején dobják a piacra, hogy megünnepeljék a Megmilk Snow Brand vállalat kávéitalának 55. születésnapját.
A Megmilk Snow Brand vállalat egyike Japán legnagyobb tejtermék-előállító vállalatainak, honlapjukon azt állítják, hogy az új vaj íze olyan, mint a klasszikus kávé italuké, amely az legnépszerűbb italok egyike Japánban.
Feltehetően édesebb, mint a felhígítatlan kávé, a vaj egy ízletes módja lehet a kávéimádók számára, hogy megkapják reggeli lökésüket, noha arra, hogy mennyi energiát fog ténylegesen adni még várni kell.
A vajnak láthatólag lesz „édes és lágy tejes felhangú változata”, így feltehetőleg nem lesz átütő kávé hatása.
Ennek következtében 230 yenért (586 forint a szerk.) kerül forgalomba, így az éppen alkalmi vétel is.

http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/japan-coffee-butter-spread-a7585166.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top