Close

MILYEN RINGET AKARUNK?

ringborito1

1989—2O17

A ringmagazin.hu portál arculat és szerkezet váltásán gondolkozva, célszerűnek látom visszatekinteni, s ebből levonni bizonyos tanulságokat. Örömmel venném, ha a jelenlegi helyzetről, a feladatokról és ezen belül az általad vállalható tennivalókról Te is véleményt mondanál.

1988 végén a kezdeményezésemre és vezetésemmel a Lapkiadó Vállalatnál RING/Nyílt küzdőtér címmel hetilapot indítottunk. A Lapkiadó Vállalat megroppanása után a hetilap kiadását az általam létrehozott RING Kft és a Balaskó Jenő költővel együtt létrehozott RING Közhasznú Alapítvány vállalta magára, majd 1994 végén a papír alapú megjelenésről áttértünk internetre (www.ringmagazin.hu). Ami azt is jelenti, hogy kiadás minden költsége családi vállalkozásunk, a Kalangya Kiadóra hárul.
Nem mehetek tovább anélkül, hogy ne tegyek említést arról a több tucat cégről és többszáz magánszemélyről, akiknek támogatása, ragaszkodása nélkül a lapiadó Vállalat megszűnése után mi is azonnal megszűntünk volna. Ők ugyanis, túl anyagiakon, elsősorban lélekben, akaratban adtak erőt ahhoz, hogy ne adjuk fel, hogy hinni tudjunk munkánk folytatásának értelmében és sikerében.
ringborito2
Az induláskor egy hatpárti szerkesztőbizottságot hoztunk létre, amely 1990 tavaszán megtartott parlamenti választásokig tevékenykedett. Feladata az esélyegyenlőség biztosítása volt. Ma is jóleső érzéssel gondolok a különböző pártállású, meggyőződésű tagokból álló szerkesztőbizottságra, amikor a pártok már-már alig álltak szóba egymással, a RING szerkesztőségben mi ugyan kemény viták közepette, de alapvetően harmonikusan, mondhatni baráti hangulatban végeztük a munkánkat.

Földesi József
foldesi@ringmagazin.hu

(Folytatjuk)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top