Close

OLAF-jelentés – Varga Mihály és Trócsányi László egyeztetett az OLAF-főigazgatójával

Fotó: NGM / kormany.hu

A 4-es metró beruházásával kapcsolatban feltárt korrupcióról, szabálytalanságokról is tárgyal Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Trócsányi László igazságügyi miniszter csütörtökön Giovanni Kesslerrel, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatójával – tájékoztatatta a két szaktárca csütörtök este közös közleményben az MTI-t.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és az Igazságügyi Minisztérium (IM) közleményében felidézték, hogy néhány hete a hivatal négyéves nyomozás után hatalmas, magyar vonatkozású korrupciós botrányt tárt fel. Az NGM és az IM szerint az OLAF munkájának hatékonyságát támasztja alá a 4-es metróról készült jelentés is, amely „minden idők legnagyobb korrupciós botrányára hívta fel a magyar hatóságok figyelmét”. A magyar kormány miután megkapta és megismerte a jelentést, január 19-én több bűncselekmény miatt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen – idézték fel.
A csütörtöki találkozón a miniszterek biztosították kifejtették, hogy a magyar kormány az OLAF munkáját hatékonynak tartja. A magyar hatóságok és az OLAF közötti együttműködés további fejlesztéséről is tárgyaltak.
A miniszterek biztosították az OLAF főigazgatóját arról is, hogy a magyar kormány továbbra is kész mindenben segíteni a hivatal és a magyar hatóságok közötti együttműködést. „A felek szerint a már meglévő eszközök és hivatalok munkájának javítása elengedhetetlen az unió pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények felszámolásához” – fogalmazott az NGM és az IM.
A Legfőbb Ügyészség csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az OLAF főigazgatója Polt Péter legfőbb ügyésszel is találkozott.

MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top