Close

Magyar hajógyártás 1946-1956

Idén januártól szerda délelőttönként, 11 órai kezdettel tudományos ismeretterjesztő előadásokat szervez a Műszaki Tanulmánytár. A képekkel illusztrált előadások olyan érdekes témákat dolgoznak fel, mint az első géppel hajtott gépkocsi története, az első világháborúban bevetett páncélvonatok, vagy a ZEPPELIN léghajó.

A Makszim Gorkij-típusú Alekszej Tolsztoj lapátkerekes gőzhajó 1952-ben épült az Óbudai Hajógyárban. Szolgálatba állítása után a Dnyeperen üzemelt.
Fotó: Közlekedési Múzeum Adattára
A január 18-i programon a magyar hajógyártás 1946-1956 közötti korszakát mutatják be, áttekintést adva a II. világháború utáni magyar hajógyártás újjáépítéséről, a hazai gyáripar és hajózás helyzetéről. Szóba kerülnek azok a háború előtti események, melyek később jelentősen befolyásolták a jóvátételi elosztást és az itthoni hajógyártás lehetőségeit. Az előadás az Óbudai Hajógyár, az újpest-angyalföldi Ganz hajógyárak és a Csepeli Szabadkikötő sorsán keresztül nyújt betekintést az 1946 és 1956 közötti időszak eseményeibe.
Előadó: Tinku Balázs, a Közlekedési Múzeum hajózási muzeológusa
A programon múzeumi belépővel lehet részt venni. Kérjük, részvételi szándékát legkésőbb január 17-én délután 15.00 óráig jelezze az alábbi e-mail címen: csaba.domonkos@mmkm.hu
Helyszín:
Műszaki Tanulmánytár
1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 10.
E-mail: info@mmkm.hu
Telefon: (+36-1) 204-4095
Web: www.mmkm.hu
Facebook: https://www.facebook.com/MuszakiTanulmanytar/?fref=ts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top