Close

Megőrizve, megújítva

megorizva nyito

Bóna Mónika lakberendező tanácsai alapján született újjá Balázs szeretett nagyszüleitől megörökölt lakása. „Példaértékű, amit a fiatalember létrehozott, úgy gondolom, másoknak is hasznos lehet.” – szólt a lakberendezői ajánlás.

A hely az Üllői út északi oldalának ötvenes évekbeli tömb mélységű beépítése, ahol a nagymama valaha házi süteményeivel kényeztette Balázst, és ahol a nagypapával zenét hallgattak. A kitörölhetetlen emlékekkel megörökölt lakás felújítása természetesen itt is a „hol is kezdjem, mit tartsak meg, mi mennyibe kerül, hívjak lakberendezőt, honnan induljak” kérdésekkel indult. Bóna Mónika lakberendező tanácsaival felfegyvezkezve Balázs beült a nagymama régi karosszékébe, és papír, ceruza és tablet segítségével minden sarkot megtervezett.

Elsőre is több mint három verzió született, bár nyilvánvaló, hogy egy többlakásos lakóépület 58 négyzetméteres lakásának átalakítását a fix központi strang és lefolyók, fűtéscsövek helyzete alapvetően meghatározza. Az L alakú lakás erkélyes, hálószobás oldala a hatsávos Üllői útra néz, fontos szempont volt tehát a zaj csökkentése. Hosszas utánjárás után a tökéletes megoldást az amúgy is elöregedett nyílászárók cseréje hozta, remek zajszűréssel. Így a hálórész maradhatott a helyén, az erkélyt nem kellett beépíteni, a konyhai válaszfal kibontásával pedig hatalmas tér született az amerikaikonyhának.

megorizva 1

A teljes cikk megtekinthető az amiotthonunk.hu honlapon!

Szöveg: Balog Zsófia Fotó: Jurassza Zsófia
Forrás:amiotthonunk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top