Close

Elindult A Fény Mestere 2016 pályázat

fenymestere2016

 

Idén újra versenghetnek a hallgatók a Junior Master of Light világítástechnikai díjért, amelyet az ERCO Lighting GmbH Magyarországi Kereskedelmi Képviseletének támogatásával tavaly alapított a Lisys-Project Kft.

A díjjal az alapító és a díj támogatója azoknak a hallgatóknak a tevékenységét, alkotó munkáját kívánja elismerni, akik gondolataikkal, újító ötleteikkel, világítási terveikkel, a megszokottól eltérő szemléletükkel hozzájárulhatnak a hazai világításkultúra fejlődéséhez. A hallgatói pályázat támogatásával az ERCO inspirálni szeretné a jelentkezőket, hogy bátran gondolkodjanak új világítási megoldásokon, érezzék a világítástervezés fontosságát már a tervezés részeként. Álláspontja szerint a most felsőfokú tanulmányaikat folytató generáció lesz az, amelyik az új technológiákat hosszútávon alkalmazni tudja majd, számukra a LED és a digitális világ lesz a meghatározó.

A Junior Master of Light hallgató díjat szakmai zsűri ítéli oda, ami valós szakmai elismerést jelent a győztes pályázónak. A pályázatot nagy sajtó figyelem övezi, a győztes pályázó neve a szakmai fórumokon ismertté válik, komoly hazai – és a fődíjnak köszönhetően – nemzetközi kapcsolatokat alakíthat ki, amelyek a karrierépítésben nagy előnyt jelentenek.

A pályázás feltételei egyszerűek, a pályázati dokumentáció a www.afenymestere.hu oldalon tölthető fel. A nevezéseket 2017. január 12-ig várja az érintett területek kiemelkedő képviselőiből álló zsűri. Nem kisebb nevek vesznek részt a pályaművek értékelésében,mint:
Bányai Tamás, világítástervező, a tavalyi A Fény Mestere – Master of Light nívódíj győztes pályamű világítási koncepciójának megalkotója
Csontos Balázs, a Vígszínház világítás tervezője és világítási felügyelője
Haász Ferenc, az ERCO világítástervezője és a Madebylight tervezői közösség alapítója
Juhász Ákos, a MOME Építészeti Intézetének igazgatója
Kádár Bálint, a KÉK alapítvány elnöke
Pásztor Erika Katalina, az epiteszforum.hu alapító-főszerkesztője
és a zsűri elnöke:Somogyi Krisztina, vizuális intelligencia-kutató

A Junior Master of Light 2016 díjat egy fő kaphatja meg vagy egy 3 főből álló alkotó közösség. A győztes pályaművet benyújtó pályázó vagy alkotóközösség összetett díjazásban részesül, amelynek része egy 2017-ben szervezett, több napos, gyárlátogatással egybekötött szakmai út az ERCO Lüdenscheid-i központjába.

Az alapítóról és támogatóról

A Lisys-Project Kft. a megalakulásától kezdve a világítási kultúra fejlesztésének elkötelezett támogatója. A Fény Mestere – Master of Light díj megalapításával a Lisys-Project Kft. ezt kívánta megerősíteni. A cég célja, hogy munkájával rávilágítson arra, hogy az életünk minden percére hatással lévő fény tudatos tervezés mellett és megfelelő szakmai háttérrel olyan eszközzé varázsolható, amely észrevétlenül teszi jobbá az emberek mindennapjait. Megkönnyíti munkájukat, hangulatot teremt magánéletükben, ébren tartja a figyelmüket a munkahelyen, változást sejtet a színpadon. A cég filozófiája, hogy maximális energiahatékonyságú, korszerű és a hosszú távon is költséghatékony működtetés alapelveinek megfelelő világítástechnikai megoldásokkal álljon elő.

Az ERCO Lighting GmbH a színvonalas építészeti világítási megoldások élenjáró képviselője, 1934-ben családi vállalkozásként indult, mára a világ több mint 80 országában képviselteti magát, és 2015-től a meghatározó vállalatok közül elsőként fejlesztési és gyártási kapacitását 100%-ban a LED technológiára alapozza. Az építészet negyedik dimenziója a fény – ez a hitvallás viszi előre az ERCO-t abban a törekvésében, hogy a kreatív építészeti koncepciók megvalósulásához precíz világítási tervekkel és költséghatékony világítási megoldásokkal járuljon hozzá. A Junior Master of Light 2016 hallgatói díj támogatásával az ERCO célja, hogy a hallgatók figyelmét ráirányítsa a világítástervezés régiónkban méltatlanul elhanyagolt területére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top