Close

Okos karkötő lett az Electrolux Ideas Lab verseny nyertese

ideaslab2016 nyertes

WatchYourself nevű pályázatával az észt Hannes Lung nyerte az Electrolux Ideas Lab nemzetközi gasztronómiai ötletversenyt, a 10 000 eurós fődíjat és a lehetőséget arra, hogy ötletét továbbfejlessze. Csuklón viselhető okos karpántja ellenőrzi a közértekben a polcról levett árut, jelzi, hogy illeszkedik-e étrendünkbe, és kezünkre vetítve recepteket is ajánl hozzá. A döntőbe a közönség szavazatai alapján 10 versenyző jutott, az Electrolux zsűrije közülük választotta ki a nyertes ötletet.

Hannes Lung, dizájn szakos tanuló pályázata megkönnyítené a mindennapi bevásárlást, és közben egészségesebb étkezésre inspirálna mindenkit. Csuklóra helyezhető karpántja beolvassa a polcról levett termékeket, és étrendünk alapján jelzi, az adott élelmiszer illik-e a diétánkba és az életmódunkhoz. Étrendünk követését azzal is segíti, hogy a közértekben az alapanyagok között válogatva az okos karpánt a bőrünket kijelzőként használva egyenesen a kezünkre vetíti a recepteket. A készülékkel a család többi tagjával is kommunikálhatunk, így akár szavazhatunk, hogy mi legyen a holnapi ebéd, vagy rajta keresztül jelezhetünk, ha elkészült a vacsora.

A nyertes pályázót 10 000 euróval és egy stockholmi utazással díjazza az Electrolux, ahol az Electrolux vezetőitől és a legsikeresebb skandináv start-upok megalapítóitól minden segítséget megkap ötlete továbbfejlesztéséhez.

Az augusztusban meghirdetett nemzetközi ötletversenyre összesen 73 országból érkezett nevezés. A beérkezett pályázatokból szakmai zsűri választotta ki az 50 legjobbat, a döntőbe pedig a közönség szavazatai alapján 10-en jutottak tovább. Az 50 legjobb pályázat közé két magyar versenyző is bekerült ötletével. Buzogány Anna „Eat” néven egy dietetikusokkal tervezett applikációval pályázott, Tóth Máté pedig „Noura” néven egy olyan eszközzel nevezett, ami segít, hogy étkezés közben mindig a szükséges tápanyagokhoz jusson hozzá szervezetünk.

Az Electrolux – az egészséges életmód és fenntarthatóság elkötelezettjeként – az Electrolux Ideas Lab versennyel olyan globális élelmezési problémákra kívánja felhívni a figyelmet, mint az elhízás, az alultápláltság vagy az élelmiszerpazarlás. A verseny célja, hogy olyan új megoldásokra ösztönözzön mindenkit, amelyekkel a főzést fenntarthatóbbá, a készített ételeket pedig finomabbá, egészségesebbé tudjuk tenni.

A nyertes ötletet megnézheti az alábbi linken:
https://www.electroluxideaslab.com

ideaslab2016 1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top