Close

Trópusi rock and roll az Akvárium Klubban

Kevés olyan zenekar van ma Magyarországon, akik minden stílusnak és korosztálynak játszanak. A Fran Palermo éppen ilyen. Az egyre népszerűbb zenekar pénteken az Akvárium Klub Kishalljába mutatja meg, mi is az a vagabond rock and roll.

 

A népes bandát elsőként a Párizsi Udvarban tartott, gyakran utcakoncertbe torkolló próbáin fedezte fel a nagyközönség.

Már ekkoriban feltűnt, hogy nem egy átlagos zenekarról van szó, hiszen sem megjelenésükben, sem hangzásvilágukban messze nem a konvenciókat követték. Ők voltak az a zenekar, akik nem elégedtek meg a klasszikus felállással és az unos-unalomig játszott Beatles koppintásokkal.

Igaz, őket is elkapta a divatos indie hullám, ám saját maguk mégis inkább vagabond rock and rollként aporsztrofálják a zenéjüket. Így megfér egymás mellett a szörf rock, a klasszikus spanyol hangzás és a trópusi dzsungel rock is.

A szokásos ének-gitár-basszus-dob felállást fúvósokkal, ütősökkel és szintetizátorral keverve egy zeneileg megfoghatatlan, hangzásilag különleges elegyet hoznak létre.

A hol nyolc, hol 12 tagúra bővült formáció 2014 óta egyre biztosabban építgeti karrierjét: mára valamennyi nevesebb koncerthelyszínen és nyári fesztiválon is kipróbálhatták magukat és már két nagylemezzel is büszkélkedhetnek.

Részt vettek a a NAGY-SZÍN-PAD tehetségkutatón és a Petőfi Zenei Díjátadó első díjazottjai közt is helyett kaptak.

Ezt a mozgalmas, sikerekben gazdag évet most az Akvárium Klubban koronázzák meg. Aki kedvet érez egy kis tánchoz, melyhez a zenét egy energikus, fiatal együttes garantálja, annak pénteken feltétlenül az Akvárium Klubban a helye!

 

 

Szerző, Fotó: Kaiser Vivien

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top