Close

Kívánságainkat automatikusan igazítjuk körnezetünk iényéhez

hotel ok

Pápai zöld, avagy így takarékoskodnak ők
Egyre igényesebbek a szállóvendégek, nemcsak a szépet, a kényelmeset, hanem a környezetkímélőt is keresik! Divat lett a zöldszálló, vagyis az energiatakarékos megoldásokat kereső hotel. Pápán már több mint 10 éve keresik a jó megoldásokat.    

bio ok
Üzletemberek, a NATO-támaszpont alkalmazottjai, illetve családtagjai fordulnak meg elsősorban a pápai Hotel Villa Classicában. Igényesek a környezetre, a kiszolgálásra egyaránt – meséli a szálloda vezetője, Seregélyes Mátyás.

2005-ben nyitották meg a négycsillagos hotelt. Az első perctől kezdve igyekeztek mindent úgy kialakítani, hogy valamennyi szempontból környezetkímélő megoldásokat használjanak, és természetesen akadálymentes legyen az egész épületrendszer. Ez ma is a város első és egyetlen négycsillagos szállodája.

Már a parkoláskor feltűnik a tetőkön a sok napkollektor. Ebben a hotelben a meleg vizet az ég adja! Nincs olyan terem, szoba, fürdő, vagy akár az egész szaunarendszer, ami ne lenne energiatakarékos fényforrásokkal felszerelve. Mindez mindenütt mozgásérzékelőkkel!
szauna ok

Energia tehát csak ott, és akkor folyik, amikor valaki tényleg fürdik, olvas vagy éppen élvezi a pezsgőfürdőt a vendég, illetve a kiszolgáló személyzetnek szüksége van rá! Természetesen ehhez igazodik a szobák és apartmanok kulcsrendszere is. Mellesleg – teszi hozzá Seregélyes Mátyás – ezek a fényforrások jobban bírják a sok ki-be-ki-be kapcsolgatást.

Kevesen veszik észre, pedig fontos: mind a bejáratnál, mind a mediterrán kertben “eldugva” ott áll az esővízgyűjtő is. Még arra is figyelnek, hogy az egész szálloda csodás dézsás és cserepes növényeit esővízzel öntözzék. Meg is hozta a gyümölcsét! A dézsás füge például pont az ablakunk alatt virított, és a színes bokrok is ontották bódító illatukat a kellemes, csendes, őszi délutáni teázáshoz!

Mint a szálloda vezetője elmondta, szeretnének tovább lépni. Talán most sikerült találni egy olyan pályázatot, hogy napelemeket is fel tudjanak szerelni. A számítások még folynak, mert a hazai lehetőségek mellett a beruházásnak nagyjából 16 év lenne a megtérülése, és azt még át kell gondolni.

Jelenleg 32 légkondicionált – nem is szoba! – lakóegység közül választhatunk. Akinek kedve szottyan, keresheti Párizst, Mexikót, Bajorföldet, mert úgynevezett tematikus szobákat is kialakítottak a legigényesebb vendégeknek. A családias, keleties hangulatú wellness részleg a felüdülés szigete, ahol jólesik a pezsgőfürdőzés és a szaunázás egy fárasztó nap végén.

szoba ok

Ottjártunkkor is esküvőre készültek, de a konferenciaterem, illetve lenn, az afrikai stílusú Szafari klub számos üzleti rendezvény színhelye. Érdemes felkeresni Pápát akár csak egy hétvégére is! A Várkertfürdő, az Eszterházy-kastély a Kékfestő Múzeum, a környék természeti látványosságai mind-mind kiváló kikapcsolódást nyújtanak! …Hogy aztán a szállóba visszatérve élvezzük a helyi ételkülönlegességeket!

teritett ok

Már most megígérem, hogy rövidesen több, finomabbnál finomabb fogást megmutatok! Nemcsak lefényképeztem, de el is kértem a recepteket, hogy megosszam veletek. Volt egy tündéri segítőm is, szóval keressétek a pápai recepteket!

Forrás: Piac & Profit 2016. október

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top