Close

Hogyan válasszunk garázskaput?

hogyanvalasszunk 1

 

A Hörmann Hungária szakembere összegyűjtött néhány hasznos tippet, amelyek segítenek a megfelelő garázskapu kiválasztásánál, vásárlásánál.

„A garázskapu egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk, éppen ezért fontos, hogy ne kapkodjunk, alaposan tervezzük meg a vásárlást, az ár mellett a minőség legyen a mérce, és mindenképpen kérjünk megbízható szakmai segítséget. Egy garázskapu befolyásolja többek közt az otthonunk biztonságát, a házunk esztétikáját, és a kiadásainkat. A kínálat széles, előbb-utóbb mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt, de van néhány olyan szempont, amelyre figyelnünk kell.”– mondta Hörmann Hungária munkatársa.
Az első lépés a tervezés, pontosan fel kell mérnünk, hogy mekkora helyre, milyen ajtónyílásba szánjuk a garázskaput. A méretek alapján kiderül, hogy szabványméretre van-e szükségünk, vagy egyedi kaput kell gyártatnunk. Új házak építésénél az automata garázskapu ma már alapfelszereltségnek számít, itt is többféle típus közül lehet választani.
A piacon jelenleg a két legelterjedtebb kapu a szekcionált és a billenő. A szekcionált kapuk helytakarékosak, akár közvetlenül a járda elé is beépíthetők. A billenő kapuk inkább az udvari garázsokhoz ajánlottak, íves kapunyílásba nem szerelhetők be. Vagyonvédelem szempontjából mindegy, hogy melyik típus mellett döntünk. A szekcionált kapuk esetében a betörőknek csekély esélyük van. A feltolásvédelem akkor is védi garázsunkat, ha éppen áramszünet van. Kézi működtetésű billenő garázskapuknál az úgynevezett forgónyelves reteszelés biztosítja a védelmet.

Hőszigetelés tekintetében azt kell néznünk, hogy a garázs a lakáshoz tartozik-e, vagy különálló épületben található. Amennyiben az otthon szerves része, akkor a hőszigetelt szekcionált kapu a javasolt, mivel ez a típus hatékonyabban őrzi a meleget. Különálló, nem fűtött helyiséghez a billenőkapu ajánlott. Ezek gyárilag nem szigeteltek, utólagos szigetelésük megoldható, de nem olcsó. 

hogyanvalasszunk 2
Ami a biztonságot illeti, mindkét típusnál találunk olyan kaput, amelyik minden biztonsági követelménynek megfelel. Vásárlás előtt ajánlott kipróbálni az ujjbecsípődés elleni védelmet!

Ha már kiválasztottuk a kaput, akkor a beszerelés jelenti a következő kihívást. Mivel ez a művelet akár a kapu árának 20 százalékát is elérheti, sokan mellőzik a szakember segítségét. A beszerelés milliméteres pontosságot, rutint igényel, mindenképpen szükséges a szakember, ezen a tételen ne spóroljunk!
A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha garázskapunk és a bejárati ajtónk összhangban vannak egymással. A Hörmann kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle színből lehet választani.

hogyanvalasszunk 3

Ma már a garázskapuknak nemcsak egyszerűen szépnek és biztonságosnak kell lenniük, hanem meg kell felelniük a XXI. századi kihívásoknak is. A Hörmann cégcsoport ezt felismerve új terméket vezetett be a piacra BiSecurGateway néven. Az egység a különböző garázskapu, illetve kertkapu meghajtásokra kötve és az internetre csatlakozva új lehetőségeket nyit otthonunk irányításában. Ma már nem utópia az okos otthonok megteremtése, amelyhez az új Gateway rendszer tökéletesen illeszkedik.
2017. október 7-én pénteken 14-18 óra között, míg október 8-án szombaton 10-16 óra között országos Hörmann nyílt hétvége! Ez alkalomból nemcsak a kiállított termékeket lehet megtekinteni, hanem garázskapu, ajtó vagy kertkapumotor vásárlásához is komoly szakmai segítséget, vagy akár akár egyedi ajánlatot is lehet kérni a jelenlévő Hörmann szakemberektől.
Regisztráció és részletek: http://www.hormann.hu/news/koezoensegnap-a-hoermannal/

 További információk a Hörmann termékeiről, a www.hormann.hu oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások:
Shares
scroll to top